Obstaclerun Amersfoort

Het moet één groot sportief en vooral leuk familiefeest worden. Een rondje rennen door de binnenstad van Amersfoort en onderweg klimmen en klauteren over de nodige obstakels. Geen hoge houten schuttingen of de loodzware barrières van een militaire stormbaan, maar opblaas hindernissen voor het hele gezin. Het idee van de run is afkomstig van wethouder Hans Buijtelaar en zijn partijgenoot Kees Kraanen.

Een vaste kern organisatoren van de Marathon Amersfoort heeft na overleg met de gemeente besloten de handschoen op te pakken en de obstakelloop te organiseren. Mik Borsten, Floor Visser en Jaap Hengeveld zijn gezamenlijk aan de slag gegaan met een nieuw programma met start en finish bij Zandfoort aan de Eem, en een parcours met obstakels dat onder meer over de Hooglandse Dijk en door de binnenstad loopt.

“De datum is onveranderd gebleven”, zegt Floor Visser desgevraagd. “Maandag 22 april, op 2e paasdag dus. Je kunt meedoen aan een run over tweeëneenhalve kilometer of vier kilometer, met onderweg zo’n negen obstakels. We hebben bewust gekozen voor deze grote opblaas obstakels. Wel zo leuk, net zo uitdagend en ook geschikt voor jonge deelnemers.” 

“Inschrijven is vanaf nu mogelijk’, zegt Mik Borsten. “Het wordt echt gaaf, net zo gezellig als bijvoorbeeld de Kerstmannenloop. Wij zorgen voor de muzikale omlijsting en het aansluiten van de Amersfoortse horeca. Een snelle tijd, daar gaat het op tweede paasdag niet om. Het is vooral leuk om het samen te doen, met vrienden bijvoorbeeld.”

Programma

Programma maandag 22 april 2019 (onder voorbehoud).

08.00 uur
Ophalen startnummers bij inschrijfbureau Zandfoort aan de Eem

vanaf 10.00 uur/4 km
Start 4 km Obstaclerun 10.00 uur, fietsersbrug Koppel/Eemplein.
Vanaf 10.00 uur start elke 5 minuten een groep van  ongeveer 30 deelnemers.

(ophalen startnummers vanaf 08.00 uur bij Zandfoort aan de Eem)

vanaf 12.00 uur/2,5 km
Start 2,5 km Obstaclerun 12.00 uur, fietsersbrug Koppel/Eemplein.
Vanaf 11.30 uur start elke 5 minuten een groep van ongeveer 30 deelnemers.

(ophalen startnummers vanaf 08.00 uur bij Zandfoort aan de Eem)

Wanneer

  • maandag 22 april 2019om 10.00 uur
  • 8.00 uur Ophalen startnummers bij inschrijfbureau Zandfoort aan de Eem

Prijzen

  • € 15,00 Deelnemers aan de 4 km
  • € 2,00 Obstaclerun Amersfoort medaille
  • € 9,00 een Obstaclerun 2019 T-shirt