Koffieconcert: Trio Tangata op Kasteel Amerongen

Maandag 22 april is het allereerste koffieconcert van 2019! Trio Tangata zal het concert met sfeervolle tango muziek verzorgen. Tangata brengt muziek vol passie. Professioneel, met veel ervaring, sprankelend en jong. Weemoed, melancholie, maar ook uitbundige en stuwende ritmes maken Tangata een feest voor uw oor, oog en gevoel. Tangata speelt in kleine of grotere bezetting. De basis bestaat uit Jacqueline Edeling (bandonéon), Margreet Markerink (piano) en op de contrabas Boris Franz of Suze Stiphout.

Tangata heeft al op vele podia gespeeld. Festivals en concertzalen in Toscane, Finland, Istanbul, Granada tot en met Buenos Aires. Ook kleine podia op bijzondere locaties en intieme huiskamerconcerten. Drie CD’s maakte Tangata. "Encuentros" (2016) met zangeres Jeannine Geerts. “Historias del Sur” met zanger José Rivero (Argentinië), zangeres Lilian Vieira (Brazilie) en bassiste Adinda Meertins en "Mis cosas favoritas" met zanger José Rivero verschenen eerder.

Muziek op Kasteel Amerongen

Kasteel Amerongen is sinds eeuwen een plek waar veel muziek klinkt. Vele beroemde musici hebben hier gespeeld op de bijzondere instrumenten zoals het Kirkmann-clevecimbel, het Bätz-orgel en de Erard uit 1780. De stichting Vriendenkring Kasteel Amerongen organiseert sinds jaar en dag concerten op de Galerij op de 1e verdieping van het Kasteel. Deze prachtige zaal met een hoog booggewelf heeft een mooie akoestiek. Let op de Galerij is alleen via 3 trappen te bereiken en doorgaans vrij frisjes want onverwarmd. Zorg dat u zich hierop kleedt.

• Inloop vanaf 10.30u met koffie en thee in het Onderhuys. Start concert om 11.00u

• € 10,00 Kind tot en met 18 jaar gratis. Het concert is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen. De Galerij bevindt zich op de tweede etage van het Kasteel en is bereikbaar via drie trappen.