Hooiberghut Boerderij de Omrand

Overnachten in een hooiberghut? Dit kan in Stoutenburg op biologische boerderij: De Omrand, aan de rand van de Gelderse Vallei. Op loopafstand van station Hoevelaken.

De hooiberghutten staan op een kleine boerderijcamping of bij de boer op het erf. De hutten zijn geschikt voor vier of vijf personen. Overnachten bij de boer is een originele manier om kennis te maken met het leven op de boerderij. U bent van harte welkom!

De hutten zijn comfortabel en compleet ingericht. Een toilet en douche zijn in de hut aanwezig. U boekt al een hut vanaf € 45,- per nacht voor vier personen.

Voor de kinderen: onbeperkt skelteren, trampolinespringen en voor de kleintjes een glijbaan en zandbak.

Revieuw Hetty Heijne Leusden Nu 29 augustus 2018

In en rondom de gemeente Leusden zijn er leuke campings en vakantieverblijven te vinden en wij gaan er deze zomer een kijkje nemen. Deze keer bezoeken we Biologische Boerderij de Omrand aan de Zwarte Goorderweg in Stoutenburg.

Hetty Heijne

STOUTENBURG - Bij Boerderij de Omrand kun je overnachten in een echte hooiberghut. Een hooiberghut is vergelijkbaar met een trekkershut en staan voornamelijk op een kleine boerderijcampings of bij de boer op het erf.

"Het is een originele manier om kennis te maken met het leven op de boerderij", vertelt eigenaresse Hanneke van Oosterom. "We hebben twee hooiberghutten en vanuit de hutten kijk je uit op het prachtige natuurgebied Heerlijkheid Stoutenburg. Een hooiberghut is geschikt voor vier of vijf personen en is comfortabel en compleet ingericht met stapelbedden, een toilet, douche en kleine keuken. Gasten kunnen een rondleiding krijgen over de boerderij, helpen bij het melken en kalfjes kijken. Verder ligt de boerderij centraal en is er in de omgeving genoeg te doen, van wandelen en fietsen tot leuke uitjes."

In een van de hooiberghutten treffen we de familie Ruigrok uit Voorhout. De kinderen rijden rond met de skelter en spelen op de trampoline, terwijl moeder Nicolette lekker ontspannen voor de hooiberghut zit. Dit is de tweede keer dat zij naar de Omrand gekomen zijn. "Ik vind kamperen leuk maar alleen met twee kinderen in een tentje is niet optimaal, vandaar dat we voor een hooiberghut hebben gekozen", vertelt Nicolette. "De hutten zijn basic, maar wel van alle gemakken voorzien. Het is hier kleinschalig en heerlijk rustig. Als je 's ochtends wakker wordt en je kijkt naar het bos, dan zie je soms de reeën lopen. De kinderen hebben het prima naar hun zin. Ze mogen spelen op de boerderij en er zijn skelters, een trampoline, een kleine glijbaan en zandbak waar ze zich goed mee vermaken. Onze vakantie zit er bijna op maar volgend jaar zullen zeker weer terugkomen".

Naast de hooiberghutten heeft de Omrand ook een (hooiberg)erfwinkeltje waar ze verse biologische melk, scharreleieren, kip en rundvlees van de eigen dieren.verkopen. Maar ook voor biologische aardappelen, kaas, jam, ijs en vruchtensappen bent u bij hen aan het juiste adres. Het winkeltje is geopend van woensdag t/m zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur; op maandag en dinsdag na een telefoontje. Zondags is de winkel gesloten.