Biologische tuin de Glinstertuin

Contact

Adres:
Boshuisweg 0
3794 MX De Glind
Plan je route

De Glinstertuin aangeboden ter overname, klik hier

Fraai vormgegeven biologische bloementuin (oppervlakte 7000 m2) in de vredige stilte, ten zuiden van het dorpje De Glind. De tuin is 7 jaren geleden omgevormd van weiland naar belevingstuin, thans omhuld door een stelsel van beuken- en meidoornhagen, met daarbinnen hofjes en paadjes.

Hier vind je een grote moestuin, waar je de seizoenen met haar specifieke teelten kunt volgen. Vanaf eind maart wordt er gezaaid (zoals wortelen, peultjes, tuinbonen), terwijl er ook vaste planten (zoals aardbeien, artisjokken, rabarber) groeien. Ook bijzondere/vergeten groenten worden geteeld, zoals pastinaak, palmkool, winterpostelein.

De kleurrijke bloementuin, tevens pluktuin, ligt aan de westkant, met vaste planten, één en tweejarigen (zoals zonnebloemen, asters, bergkorenbloem, rudbeckia’s, grassen e.d.); voornamelijk snijbloemen. Je kunt een bos door ons laten samenstellen, of (in overleg) zelf een boeket bij elkaar plukken ! In de boomgaard kun je kennismaken met uiteenlopende soorten bomen en struiken die eetbare vruchten dragen.

In de tuin kan je rondkijken, ideeën opdoen en lekker zitten, genieten van de rust, de vogels, in een landschap omgeven door prachtige bomenlanen, akkers, beekjes. Het Glindhorsterpad (klompenpad) loopt langs de tuin, en kruist dichtbij ook het Snorrenhoefpad. Er zijn organische muren met binnencirkels opgetrokken, waar vogels, insecten en andere kleine dieren huizen, en waarbinnen je beschut kunt zitten. De bloemrijke tuin wordt druk bezocht door bijen, hommels en vlinders, en vormt mede daardoor een uitstekende locatie om mooie foto’s te maken ! Tevens is de tuin geschikt voor yoga, meditaties e.d.

Educatie vormt, naast schoonheid en natuurbeleving, een belangrijk onderdeel. Daartoe is een kruiden/thematuin ingericht met de volgende elementen:

Thema’s: planten voor culinair gebruik

                planten voor medicinaal gebruik

                verfplanten

                meditatie-tuin; stilte-plek, omgeven door naaldbomen

De bovengenoemde thema’s worden d.m.v. bordjes bij de planten toegelicht (toepassing en werkzaam deel van de plant, d.m.v. symbolen). 

Vanwege de diversiteit in planten, groenten en thema’s, is de tuin voor (kleine-) kinderen en scholieren ook geschikt. De producten die in de tuin geteeld worden zijn verkrijgbaar. 

Praktische informatie:

De Glinstertuin, Boshuisweg (tegenover fruittuin Très Jolie), De Glind

Openingstijden: van 15 april tot 1 oktober

Ma-di-do-vr-za van 11.00 – 16.00 uur.

Evt. van 1 okt. tot 15 april op afspraak te bezoeken, maar u bent ook van harte welkom, als we in die periode op het land bezig zijn !

Verboden voor honden

 


 

Reviews