(Tip) Biologische bamboekwekerij Randijk

Wij zijn een biologische bamboekwekerij en hebben ons gespecialiseerd in niet-woekerende bamboe. Verder geven we graag advies over toepassingen van bamboe en siergrassen in uw tuin of op het terras. Kom gerust eens langs om inspiratie op te doen in onze bamboemodeltuin.

Bamboe gaat met de wind een prachtig spel aan. De plant lijkt te dansen op de muziek van de elementen. Het is dan ook bij uitstek een sierplant, zowel voor een zonnige plek in uw tuin als voor een schaduwrijke. Ook als haag worden diverse bamboesoorten vaak toegepast.   Qua vorm zijn er bamboes in alle soorten: van strak tot wijd uithangend, in hoogte variërend van 1 tot 15 meter. Bij Randijk geven we u graag tips over welke soort het best bij uw wensen past. Dan heeft u een pracht van een tuinplant in huis, die vriendelijk is in onderhoud, én voor het milieu.   We kiezen bij Randijk bewust voor biologisch kweken. We doen dit uit respect voor onze leefomgeving. Het levert zeer sterke planten op, hebben we gemerkt.   Biologisch kweken houdt in dat we geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruiken. In plaats daarvan wieden we onkruid met de hand, rijden we blad tussen de planten om het ergste onkruid te voorkomen en passen we organische meststoffen toe die goedgekeurd zijn door de SKAL. Dit is een onafhankelijke controlerende instantie die EKO certificaten uitvaardigt. Sinds 2006 zijn we in het bezit van zo'n EKO certificaat. 

De mensen achter Randijk

Wij zijn de drijvende krachten achter biologische bamboekwekerij Randijk. Van huis uit hovenier en communicatiekundige. We hebben hart voor de natuur, duurzaamheid en de creatieve mogelijkheden die onze kwekerij te bieden heeft.

We omringen ons met een sterk team vaste medewerkers, stagiairs en vrijwilligers… onze ouders zijn nog altijd nauw betrokken bij het reilen en zeilen op de kwekerij. Hier zijn we erg dankbaar voor.

We bouwen aan de toekomst. Ons duurzame bedrijfsgebouw nadert zijn voltooiing. De bomen op ons terrein bereiken een volwassen formaat, de vogels zijn alom vertegenwoordigd, net zoals de kikkers in het voorjaar. En dan te bedenken dat onze kwekerij in 2002 gewoon nog een weiland van bijna 2 hectare was!

We kiezen bij Randijk bewust voor biologisch kweken. We doen dit uit respect voor onze leefomgeving. En het levert zeer sterke planten op, hebben we gemerkt.