(Tip) De Kopermolen Landwinkel & kaasboerderij

De Kopermolen landwinkel en kaasboerderij

Het bedrijf is gelegen aan de Barneveldsebeek in Stoutenburg (Leusden). Sinds 1990 maken zij van de melk van eigen koeien de lekkerste boerenkaas en zuivel. De kaas is in verschillende smaken te verkrijgen variërend van jong tot overjarig. Ook heb je keuze uit ruim 12 verschillende soorten kruidenkaas. 

Naast kaas is er een groot aanbod van zuivelproducten in de landwinkel te vinden. Zij verkopen verse volle en halfvolle melk, boerenkarnemelk (ouderwets gekarnd), volle en magere yoghurt, yoghurt met vruchten, kwark, slagroom, boter en vla. 

Zij verkopen naast de producten van het eigen bedrijf ook diverse soorten buitenlandse kaas, streekproducten, delicatessen, scharrelvlees en een groot assortiment broodmeel (voor de broodbakmachine). Het assortiment (biologische) groente en fruit betrekken zij van boeren uit de regio. Voor de wijnliefhebber hebben ze een ruime keuze wijnen met een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. Kerstpakketten en relatiegeschenken kunnen zij in diverse prijsklassen voor je samenstellen. 

Even uitrusten of gewoon de boerensfeer proeven op het binnen of buitenterras? Het is mogelijk om in de winkel of op het terras koffie, thee, sap en iets lekkers te nuttigen. Ook verkopen zij echt boerenroomijs (IJshoeve Ruitenbeek). Voor grotere groepen graag even van te voren reserveren. In overleg kunnen zij je boerenlunch of picknick verzorgen.

Ook hier schenken ze o.a. bier van Bierbrouwerij De Volle Maat Leusden

Op De Kopermolen houden zij ruim 50 melkkoeien. Het welzijn van de koeien vinden zij het allerbelangrijkst. Dat geeft super gezonde koeien en de beste en lekkerste melk. De stal is diervriendelijk ingericht met comfortabele waterbedden. 's Zomers staan de koeien in de wei om het verse gras te eten.

De koeien worden meerdere malen per dag gemolken door de melkrobot. Van deze "melk van eigen koe" maken ze meerdere malen per week boerenkaas en boerenzuivel.

Ga ook eens een kijkje nemen in de stal!

Gesloten: op zondag