IJsbaan Leusden

Bavoortseweg 25
3833 BM Leusden

IJsclub Leusden (de officiële naam is IJsclub Zwanenburg) heeft als doel de schaatsjeugd in Leusden een plek te gunnen waar veilig geschaatst kan worden. Dus niet op onbewaakte sloten en vijvers maar op een goede ijsvloer met verlichting en muziek.

Helaas kan er niet elk jaar op natuurijs geschaatst worden en om de bewoners van Leusden en omstreken een grotere kans te geven op een ijsvloer in de buurt, heeft IJsclub Zwanenburg zich een aantal jaren geleden ingespannen een tweede ijsbaan te creëren in Leusden waarop na slechts een paar nachten vorst geschaatst zal kunnen worden.

Een ijsbaan die met name bedoeld is om de kinderen van Leusden kennis te kunnen laten maken met schaatsen. Een baan die in de eerste plaats veilig moest zijn.

In de winterperiode mogen zij gebruik maken van de parkeerplaats van Fort33. Ze kunnen dan een laagje water op de baan spuiten en dat op laten vriezen. Na een paar nachten is het dan reeds mogelijk de kinderen van Leusden veilig kennis te laten maken met schaatsen