De VVV Leusden Bucketlist

Ben jij een échte Leusdenaar? Check het met de bucketlist van VVV Leusden! Op deze lijst staan tien activiteiten die échte Leusdenaren, volgens VVV Leusden écht een keer gedaan moeten hebben. Dus: zin om iets leuks te doen deze zomer of in je vakantie? In Leusden valt van alles te beleven!

Hoe werkt het?

Haal de stempelkaart bij VVV Leusden (Hamersveldseweg 77 in Leusden) of bij een van de deelnemende locaties. Dat zijn: Kanocentrum Boerderij Berg, theehuis bij Pluktuin Stoutenburg, Koetshuis Stoutenburg, IJshoeve Ruitenbeek, Vlinder- en bijentuin, bierbrouwerij De Volle Maat, Boerderijwinkel De Riet en molen Den Olden Florus.

Stempels sparen

Op de bucketlist staan 10 locaties. Als je een locatie hebt bezocht, ontvang je een stempel. Op de bucketlist staat waar je aan je stempel kunt komen. Iedereen die tussen mei en 30 september 2018 minimaal 8 van de 10 stempels op z’n kaart verzamelt, mag zich een échte Leusdenaar noemen. Show je afgestempelde bucketlist bij VVV Leusden en ontvang een oorkonde met het predicaat ‘échte Leusdenaar’ en een presentje.

In Leusden valt van alles te beleven!

Je hoeft Leusden niet uit deze zomer! Want ook in Leusden zijn er veel leuke activiteiten op bijzondere locaties. Gezellig om samen met je familie, vrienden en kennissen te doen! Ook voor de toerist is het de moeite waard om met de bucketlist van VVV Leusden onze prachtige gemeente te ontdekken.

Speciale bucketlist-aanbieding

Van mei tot 30 september zijn fietsroute 3 en wandelroute 2 van VVV Leusden geen € 1,50 maar slechts € 1,00.

Zien we je binnenkort met een afgestempelde bucketlist?

De bucketlist is een initiatief van VVV Leusden.

Leusden heeft eigen bucketlist 22-05-2018, 08:31 | Van de redactie Leusderkrant

LEUSDEN Onder het toeziend oog van vrijwilligers van VVV Leusden, Het Utrechts Landschap, de Vlinder- en Bijentuin en Cobie de Kruijf van boerderijwinkel de Riet werd de eerste Leusdense bucketlist overhandigd aan burgemeester Gerolf Bouwmeester. De gekozen locatie van de overhandiging was bij één van de tien bezoekpunten van de bucketlist, bierbrouwerij De Volle Maat.

Mariska Stehouwer

,,Vorig jaar had VVV Amersfoort een bucketlist ontwikkeld voor de zomervakantie voor gezinnen die de zomervakantie thuis doorbrachten. Dat bracht ons op het idee om zo ook Leusdense activiteiten en bezienswaardigheden op een kaart te zetten en onder de aandacht te brengen bij de eigen bewoners," geeft Engelien de Jong, coördinatrice VVV Leusden aan. De bucketlist bestaat uit een kaart met een overzichtsplattegrond en uitleg van de activiteiten.

ACTIVITEITEN Bij elke activiteit is een stempel te halen en als er acht van de tien stempels behaald zijn, is er een kleine attentie te halen bij de VVV Leusden. ,,Er is in Leusden zoveel te doen dat wij uit alle activiteiten een selectie hebben gemaakt en daar een top tien van hebben gemaakt. In die activiteiten moest variatie te vinden zijn, zodat het niet alleen leuk is om met je gezin in Leusden op pad te gaan, maar ook om met een stel vrienden een dagje Leusden door te brengen. We wilden de bezoekers niet gelijk op hoge kosten jagen, dus daar hebben we ook naar gekeken. Vervolgens hebben wij de ondernemers benaderd met dit plan en de vraag of zij mee wilden doen. Overal werden we goed ontvangen."

GOEDE AMBASSADEURS Bij de overhandiging van de bucketlist aan de burgemeester geeft hij aan dat er al een aantal activiteiten van de kaart afgestempeld kan worden. Een bezoekje aan IJshoeve Ruitenbeek heeft al plaatsgevonden met de kinderen en er is al kennisgemaakt met diverse wandel- en fietsroutes. Een kano huren bij Boerderij Berg staat nog hoog op het lijstje om Leusden eens vanaf de waterkant te bekijken. ,,Ik merk dat nieuwe raadsleden door hun nieuwe rol nu pas ontdekken wat Leusden allemaal te bieden heeft. Bezoekers kunnen we in Leusden nog wel goed gebruiken dus als wij als bewoners zelf ontdekken wat er te doen is dan kunnen we dat weer als goede ambassadeurs verder vertellen. Hiervoor is de bucketlist Leusden een goed initiatief."

INSPIRATIEKAART Op dit moment is door VVV Leusden nog een inspiratiekaart in de maak waarop bezoekers van Leusden in één oogopslag een overzicht hebben van wat er in en rondom Leusden te doen is. Op deze manier hopen de vrijwilligers recreatie een goede impuls te geven. ,,Als dat elke dag een aantal bezoekers oplevert die meegenieten van wat Leusden te bieden heeft, heeft dat zeker een meerwaarde", besluiten zowel de burgemeester als de coördinatrice.

De stempelkaart is te gebruiken van mei tet en met 30 september en is verkrijgbaar bij VVV Leusden, Kanocentrum Boerderij Berg, theehuis bij Pluktuin Stoutenburg, Koetshuis Stoutenburg, IJshoeve Ruitenbeek, Vlinder- en bijentuin, bierbrouwerij De Volle Maat, boerderijwinkel De Riet en molen Den Olden Florus.

• elke maandag13.30 - 17.30 uur
  • elke dinsdag10.00 - 17.30 uur