Fietsboot Eemlijn

Contact

Adres:
Grote Koppel 18
3813AA Amersfoort
Plan je route

Langzaam vaart de boot de Eemhaven uit. Langs de woonboten, onder een brug door. Wég van de drukte van de stad. Het landschap wordt steeds weidser en stiller. Kijk daar… een roeiboot. Een koe laat zich horen. In de verte lopen schapen. Wat een mooie vergezichten. "Haal jij even een kopje koffie, beneden?" Gewoon genieten. We varen onder de autosnelweg A1 door. De rivier meandert door het landschap. Wolken, wind, watervogels.....

Dit is de sfeer op de fietsboot van de Eemlijn.

Eemlijn is een uitstekende verbinding voor fietsers en wandelaars tussen Amersfoort, Soest, Baarn, Eemdijk en Spakenburg of Huizen. Met de Eemlijn fietsboot kun je een eindje varen goed combineren met fietsen in de omgeving van de afstapplaats. Ideaal voor een uitstapje naar bijvoorbeeld het pittoreske Spakenburg.

Bij elke opstapplaats kun je op- én afstappen en zo je eigen fietsroute bepalen. Eérst fietsen kan ook, neem je daarna de fietsboot, dan kom je uitgerust thuis.

Bij VVV Leusden hebben we vele fietsroutes, maar ook een rondje Spakenburg of Huizen of met de boot heen een fietsend terug, of fietsend naar Spakenburg en met de boot terug.
VVV Leusden heeft een handige folder van de Eemlijn, zodat je precies de vertrek- en aankomsttijden, per plaats, kunt zien.

Openingstijden

  • elk jaar in april, mei, juni, juli, augustus, september en oktoberom 10.00 uur
  • vanaf 15 april t/m 15 oktober