Christmas Carol Soest- Zuid

Wederom hebben het Winkelcentrum Soest Zuid, Stichting Hart voor Soest en Muziekvereniging PVO Soest de handen ineen geslagen om een “Christmas Carol” te organiseren.

Een dag met veel muziek en zang van verschillende Soester koren, Muziekvereniging PVO Soest en de Jachthoornblaasgroep Eemland, figuranten in Dickens kleding, kinderactiviteiten zoals broodjes bakken van de scouting Hopman Masselmangroep. Verder zijn er dit jaar veel kramen met zelfgemaakte artikelen zoals leren tassen, geschilderd keramiek, keramiek van de Amerpoort, zilveren sieraden, de breiclub, Sherpa en goede doelen zoals van de Regenboogboom, samenloop voor hoop (KWF), De Open Hof en Hart voor Soest met een koek en sopie kraam voor een inloophuis

De wethouder van oa cultuur, Nermina Kundic, zal om 10.30 uur samen met de voorzitter van de winkeliersvereniging en de organiserende partijen “A Christmas Carol” openen bij de pagode tent tegenover de Jumbo en naast Vlaai & Zo.

Na de opening om 10.35 zal het eerste koor optreden plaatsvinden van de schoolkinderen van groep 5 en 6 van basisschool de Bron uit Soest. Zij verzorgen dit optreden om geld op te halen voor 3FM Serious Request. Dit geld is bedoeld voor een aktie van het Rode Kruis voor slachtoffers van mensenhandel.

Tegenover de Jumbo komt een pagodetent te staan waar verschillende optredens plaatsvinden. Muziekvereniging PVO heeft een programma samengesteld met optredens van verschillende Soester koren: Amusing, Chorus Line, Joyful, PVOcaal, Eemmeerminnen en Knollenkoor Apollo. Verder zal van muziekvereniging PVO ook de Eemlander Blaaskapel hun kerstrepertoir laten horen en zal de Jachthoorngroep Eemland naast hun eigen repertoire ook samen met de Eemlander Blaaskapel een stukje gaan spelen. Beide groepen staan onder muzikale leiding van Adri Verlaan.

• zaterdag 12 december 202010.30 - 16.00 uur