Klompenpad Schutpad Leusden

Afstand
    1 uur

Ontdek het mooie buitengebied van Leusden Zuid. Wandel langs de Heiligerbergerbeek. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Paden ontstaan waar mensen vaste routes volgen. Sommige paden krijgen een naam passend bij hun functie. Denk aan de vroegere kerkepaden en melkpaden. Maar wat is dan een Klompenpad? Dat zijn wandelroutes die zoveel mogelijk over onverharde paden, boerenland en historische tracés lopen.

De rondwandelingen starten bij het informatiepaneel op de Leusbroekerweg tegenover huisnummer 11. De blauwe route is 3,5 kilometer, de rode route is 2,5 kilometer lang. Van het Schutpad is helaas geen brochure beschikbaar.

Wilt u deze route gaan wandelen? Koop hem dan bij VVV Leusden, Hamersveldseweg 77, Leusden.

Neem de route mee op pad
    Aan de bewegwijzering van de klompenpaden in het landschap wordt veel aandacht besteed. Maandelijks worden alle routes gecontroleerd door vrijwilligers. Desalniettemin is het verstandig om naast de markering in het landschap ook de route mee te nemen.

Er zijn verschillende mogelijkheden:
    - Print de gratis routekaart van het Klompenpad naar keuze (de routekaarten zijn per pad   te vinden op de Klompenpaden website )
    - Koop de folder van het pad voor €2,- bij VVV Leusden, Hamersveldseweg 77, Leusden.
      VVV Leusden heeft alle klompenpaden, meer dan 103, op voorraad.

- Download de gratis app op App Store en Google Play

Met deze laatste 2 opties krijgt u ook aanvullende informatie over de route en de streek waar u door heen loopt.

Let op: het is niet mogelijk de hond mee te nemen met het wandelen van een Klompenpad. De paden gaan over particulier terrein waar wild een rustplaats heeft of het vee van de boer loopt. Honden kunnen de dieren verstoren en zijn daarom niet toegestaan.

Over Klompenpaden
    Klompenpaden zijn rondwandelingen in het agrarisch cultuurlandschap. Ze gaan zoveel mogelijk over historisch tracé en voeren over onverharde paden, langs boerenerven en over landgoederen. Rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur bepalen de sfeer en vertellen bewoners en wandelaars over de geschiedenis van hun omgeving. Met deze wandelroutes dragen Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland bij aan de beleefbaarheid van het landschap en de cultuurhistorie.

Startpunt: Leusbroekerweg 11 tegenover
    3831 Leusden