Fietsroute rond het Akkoord van Achterveld

De route voert je over landweggetjes rond Achterveld. Achterveld werd in WOII ontruimd omdat in 1940 de plaats in de Grebbelinie lag. Er dreigde namelijk het gevaar dat alles onder water gezet zou worden. In 1945 waren er in Achterveld als eerste besprekingen tussen geallieerden en de Duitse bezetters. Het Akkoord van Achterveld was het resultaat op 30 april 1945. Door dit akkoord is het mogelijk gemaakt dat de hongerige mensen uit Randstad weer voedsel kregen. Ben je ook hongerig geworden tijdens deze fietsroute? De afstapmomenten voor eten en drinken zijn het onderbreken van je fietsroute zeker waard.

Deze route kun je starten bij fietsknooppunt 86 Leusden.

De route kun je starten bij Theehuis Mon-Chouette fietsknooppunt 86 naar FKP 82 waar de museumbunker staat, je fiets daarna door het prachtige dorp Leusden over de Hamersveldseweg met zijn prachtige monumenten en vele horecagelegenheden. Ook kom je langs het inposante AFAS gebouw. je fiets daarna door natuurgebied De Schammer met zijn mooie Vogelkijkwand. vandaaruit fiets je door richting Achterveld waar je langs het Vilderskerkhof komt, neem de moeite om even te gaan kijken. je fiets verder over de Emelaarseweg en bij FKP 09 ga je linksaf richting Terschuur waar je langs de Molen, Den Olden Floris, komt en door het prachtige boerenlandschap fiets je weer terug naar Leusden.

Klik op Download GPX om deze route, met omschrijving, uit te printen

Startpunt : Leusbroekerweg 25 b
Leusden