Grebbelinie cultuurhistorische fietsroute


  Fietsen door de Grebbelinie

  Langs een groot deel van de Grebbelinie liggen uitstekende fietspaden die het eenvoudig maken om op ontspannen manier een groot deel van de linie te verkennen. Steeds meer bewegwijzerde routes maken het makkelijk om de weg te vinden, maar steeds moeilijker om een keuze uit het aanbod te maken. Deze pagina wil bij het maken van die keuze helpen.

  Een cultuurhistorische fietstocht Grebbelinie 33 km
  Renswoude, Woudenberg en Scherpenzeel

  In maart 2014 kwam de eerste Grebbelinie fietsgids uit bij uitgeverij Matrijs. Eerder was bij dezelfde uitgeverij al een struingids over de Grebbelinie verschenen. De fietsroute wordt beschreven in 72 pagina's met uitklapkaart. Dat het fietsknooppuntensysteem op de grens van Gelderland en Utrecht onder handen wordt genomen, deert de fietser niet. In een drietal pagina's wordt de route ook in tekst beschreven. Op de uitklapkaart worden bovendien de fietsknooppunten getoond die onveranderd blijven.

  Tijdens de tocht wordt het hart van de Grebbelinie bezocht. U ziet onderweg het gereconstrueerde Fort aan de Buursteeg, de Post bij Lambalgen, het Werk aan de Engelaar en de Linie van Juffrouwwijk. Op diverse plaatsen zijn eethuisjes en restaurants en de loopgraven bij Woudenberg met infopunt zitten ook aan de route.

  De route is 33 km lang, maar kan in Scherpenzeel ook worden verkort, of in twee etappes worden verdeeld. De gids kost € 9,95 en is te koop bij VVV Leusden.

  Beschrijving

  Startpunt : Hamersveldseweg 77
  3833 GL Leusden
  Eindpunt: Hamersveldseweg 77
  3833 GL Leusden