Zandsculpturenfestijn Garderen

Contact

Adres:
Veluws Zandsculpturen Festijn Garderen
Oude Barnevelderweg 5
3886 PT Garderen
Plan je route

I.v.m. lockdown gesloten

Nederland staat in 1944 op het punt om bevrijd te worden. Maar het duurt nog tot het voorjaar van 1945 voordat heel Nederland is bevrijd. Sindsdien leven we weer in vrijheid, maar de oorlog en alle slachtoffers mogen niet vergeten worden. Daarom staat ’t Veluws Zandsculpturenfestijn dit jaar in het teken van ’75 jaar Bevrijding’.

Laat je imponeren door indrukwekkende zandbeelden zoals de ‘Slag om Arnhem’, D-Day, het leven van Anne Frank en de bevrijding die zijn gemaakt door de wereldtop van zandkunstenaars uit binnen- en buitenland.

Ook dit jaar is er weer een puzzel, waarbij elk sculptuur een plaatsnaam in Nederland uitbeeld. Heeft u alle antwoorden goed, dan maakt u kans op leuke prijzen.

Diorama's "het dagelijkse leven in de oorlog"

Vanaf zaterdag 5 december hebben we een extra expositie met diorama's ofwel miniaturen met het thema "het dagelijkse leven in de oorlog". Personen met een schaal van 1 op 5, die elk een jaar van de oorlog uitbeelden. Vanaf 1939 de mobilisatie tot 1945 de bevrijding. Indrukwekkend om te zien. 

De komende twee weken zijn er nog carvers aan het werk om de laatste diorama's af te ronden. Heeft u altijd al willen weten hoe de zandsculpturen worden gemaakt? Dan heeft u komende weken een unieke kans, want dan kunt u een carver aan het werk zien. Wacht dus niet langer en kom kijken!

Kaarten kun je online bestellen

Wanneer

  • dagelijks t/m 31 december 202110.00 - 17.30 uur
  • Zaterdag van 10.00 – 17.00 uur Zondag gesloten!

Prijzen

  • Volwassenen€ 9,00 vanaf 13 jaar
  • Kinderen€ 4,50 6 t/m 12 jaar
  • Er is voldoende parkeergelegenheid en het parkeren is Gratis!