Expositie schilderijen van componisten

Iedereen kent hun muziek maar weet heel vaak niet hoe ze er uit zien…..welke componisten geven kleur aan Uw leven? Kom het testen in museum Soest…kijk naar de componist en check of je het weet….er hangt een kaartje met een vraagteken bij ieder portret en als je deze omdraait vind je de naam van de componist.

Al deze portretten zijn gemaakt op handgeschept papier met Oost-Indische inkt zonder schets in één keer door Lia Laimbock. Fouten kunnen niet gecorrigeerd worden….hier schuilt de genialiteit van Lia Laimbock…haar trefzekerheid en ongelooflijke portretkunst….

In het museum hangen tientallen portretten van componisten die kleur hebben gebracht aan het leven van Reinier Sijpkens die van ieder van deze componisten stukken speelt.(op Draaiorgel en trompet) De drijfveer was altijd….: wie mij ontroerd laat ik portretteren door Lia Laimbock. De meeste componisten zijn ingelijst in een andere kleur passe-partout waardoor het een heel kleurrijk gezelschap is geworden…..Ze componeerden klassieke of lichte muziek en ze zijn echt heel bekend voor Reinier maar voor U…?  Laat U verrassen in Museum Soest en ga de uitdaging aan om ze allemaal te raden……veel portret plezier en de groeten van Lia en Reinier….

• elke woensdag, vrijdag en zaterdag t/m 2 februari 202013.30 - 17.00 uur
  • Ook op 2e kerstdag is het museum open van 13.30 tot 17.00 uur. Er is een avondopenstelling op 21 december van 19.00 uur tot 22.30 uur. Tijdens de avondopenstelling wordt er gratis chocola geschonken met iets erbij.

• Kinderen€ 1,00 Bezoekers tot en met 12 jaar € 1,00 Bezoekers 13 jaar en ouder € 5,-- Entree en rondleiding € 6,00 Mede gezien de lage toegangsprijzen voor het museum Soest is de museumjaarkaart in het museum Soest niet geldig. Om de museum jaarkaart te kunnen voeren moet je als museum lid zijn van de museumvereniging en ingeschreven staan in het museumregister. De museumjaarkaart is tegenwoordig gekoppeld aan een dergelijk lidmaatschap c.q. een dergelijke inschrijving. Voor groepen wordt buiten de officiële openingstijden minimaal € 50,-- in rekening gebracht. Voorbeeld: 7 personen = € 50,--. 12 personen is 12 x € 5,-- = € 60,00, 15 personen is 15 x € 5,-- = € 75,00 enz, enz. Arrangementen. In het museum kan ook een kop koffie en/of thee worden genuttigd. De kosten hiervan bedragen € 1,00. per kopje. Catering kan ook door het museum verzorgd worden. Prijzen op afspraak.
  • Volwassenen€ 5,00 Bezoekers tot en met 12 jaar € 1,00 Bezoekers 13 jaar en ouder € 5,-- Entree en rondleiding € 6,00 Mede gezien de lage toegangsprijzen voor het museum Soest is de museumjaarkaart in het museum Soest niet geldig. Om de museum jaarkaart te kunnen voeren moet je als museum lid zijn van de museumvereniging en ingeschreven staan in het museumregister. De museumjaarkaart is tegenwoordig gekoppeld aan een dergelijk lidmaatschap c.q. een dergelijke inschrijving. Voor groepen wordt buiten de officiële openingstijden minimaal € 50,-- in rekening gebracht. Voorbeeld: 7 personen = € 50,--. 12 personen is 12 x € 5,-- = € 60,00, 15 personen is 15 x € 5,-- = € 75,00 enz, enz. Arrangementen. In het museum kan ook een kop koffie en/of thee worden genuttigd. De kosten hiervan bedragen € 1,00. per kopje. Catering kan ook door het museum verzorgd worden. Prijzen op afspraak.
  • Betaalmogelijkheden: Contant