Museum M.A.C. House Leusden

Museumjaar 2019 – Tentoonstellingen Agenda - Verwacht:

2019 belooft wederom een interessant Museum Jaar te worden met medewerking van kunstenaars uit binnen- en buitenland. - Alle kunstenaars zullen naar Leusden komen voor de Openingen -

Welkom zaterdag 30 maart a.s. in Museum M.A.C. House Leusden, ter gelegenheid van een Gezellige Culturele Middag met cross-over van Muziek, Kunst en Poëzie. Het programma is inmiddels bekend!

Programma zaterdag 30 maart '19:

14.30:  Welkom in het M.A.C. House, ontvangst met hapje en drankje.

15.00:  Opening door Voorzitter Theater de Tuin van Solo Tentoonstelling    'Hoop' van Beeldend Kunstenaar Ingrid Rosas, Mexico

15.15:  Poëzie voordracht van Johan Visschers en Ingrid Rosas

15.30:  Optreden van Koorzangeres Yvonne

15.45:  Optreden van de fantastische band 'Mankes' uit Amsterdam, die   zowel Rauwe als Poëtische Rock muziek ten gehore zal brengen.     Onlangs heeft 'Mankes', onder grote belangstelling opgetreden tijdens het Open Podium in Theater de Tuin!

17.00:   Einde en Afsluiting van de Middag

Deze middag is gratis en bedoeld voor Museumbezoekers, Leusdenaren en overige belangstellenden. Ook Mantelzorgers zijn van harte welkom! Deze Culturele Middag wordt mede mogelijk gemaakt met bijdrage uit het Fonds voor Samenlevingsinitiatieven van de Gemeente Leusden, waarvoor onze dank!

Onrecht versus Hoop: Zaterdag 30 mrt ’19 zal de opening plaatsvinden van de Solo Tentoonstelling 'HOPE' van Ingrid Rosas (Léon – Mexico). Behalve Beeldend Kunstenaar is Ingrid ook dichter. Beeldende Kunst en Poëzie gaan bij haar hand in hand. Zij exposeert wereldwijd en heeft inmiddels drie Poëzie Bundels gepubliceerd. Ingrid zal aanwezig zijn in het M.A.C. House, tijdens de opening van haar Tentoonstelling en is bereid een bijzondere voordracht te houden met haar Poëzie, gebaseerd op het thema van de tentoonstelling ‘Onrecht versus Hoop’. Met haar werk brengt zij een hommage aan al haar landgenoten, die vermoord zijn door de drug cartels in Mexico. Ook zal zij een aantal werken laten zien met het thema ‘Catharsis’. De opening van ‘HOPE’, zal plaatsvinden op zaterdag 30 maart a.s. en niet op een zondag, zoals u van ons gewend bent, aangezien de kunstenaar zondag na de opening, direct door zal reizen naar Servië voor haar volgende tentoonstelling. Het belooft een prachtige opening te worden, met een cross over van Hedendaagse Beeldende Kunst, Poëzie en Muzikale Bijdragen van Koor zangeres, Yvonne Degeling uit Hoorn en de bijzondere band Mankus uit Amsterdam, die onlangs onder grote belangstelling, heeft opgetreden in Theater de Tuin, samen met dichteres Sholeh uit Iran. Het optreden van zangeres Selma Peelen en Johan Visschers van Mankus, is werkelijk briljant! Wij zijn er trots op dat zij een muzikale bijdrage willen leveren aan deze bijzondere middag, waarbij zij enerzijds hun rauwe en anderzijds poëtische muziek ten gehore zullen brengen! Kunst- en muziek liefhebbers en overige belangstellenden, van harte welkom za. 30 mrt. a.s. 14.30 – 17.00 in het M.A.C. House Leusden.

‘Comics’- Stripverhalen in de Hedendaagse Beeldende Kunst :

Solo van Beeldend Kunstenaar Juan Carlos Delgado (Lima – Peru) - ‘Comics’ Opening: Welkom zondag 15 sept. 14.30 – 17.00 – M.A.C. House - 15 sept. t/m 27 okt.’19

‘El Día de los Muertos´ :

Solo van Beeldend Kunstenaar Blanca Nelly Garza (Monterrey – Mexico) – 2d werk en installatie Opening: Welkom zondag 3 nov. 14.30 – 17.00 – M.A.C. House - 3 nov.’19 t/m 22 mrt ‘20

Museum Bezoek: Wilt u het museum bezoeken? Stuur mail aan lacasaholandesaterra@gmail.com en vermeld datum en tijdstip waarop u wilt komen. U ontvangt dan van ons een bevestigingsmail. Entree tot het museum is altijd gratis. Bezoekersadres: Dalmatië 5 - 3831 EE Leusden .

Toekenning Kunstprijs ‘Gouden K’.

Op voordracht van de Wethouder van Cultuur, Erik van Beurden van de Gemeente Leusden, heeft Margareth Degeling – Oprichter en Art director van Culturele Stichting La Casa Holandesa – Terra dell’Arte en Museum M.A.C. House Leusden, op 10 nov. 2018, de Kunstprijs ‘Gouden K’ uitgereikt gekregen. Deze prijs is in het leven geroepen door Stichting Kunstweek en is toegekend vanwege haar ‘uitzonderlijke prestaties’ m.b.t. het onder de aandacht brengen van Hedendaagse Beeldende Kunst en (inter) nationale Kunstenaars ten behoeve van de Culturele Stichting en Museum M.A.C. House Leusden. Het was een grote verrassing en een eer deze prijs in ontvangst te mogen nemen! Een opsteker voor het tentoonstellingsbeleid van Museum M.A.C. House Leusden!

• dagelijks t/m 8 september 201910.00 - 17.00 uur
  • zondag 15 september 201914.30 - 17.00 uur