Lumido, het sprookje rondom de bosvijver

Contact

Adres:
J.C. Wilslaan 21
7313 HK Apeldoorn
Plan je route

Jaarlijks tussen juli en september ontstaat er rondom het invallen van de schemering een liefdevol sprookje rondom de bosvijver in natuurpark Berg & Bos in Apeldoorn. Dit water en klankspel welke romantiek tot leven brengt heet Lumido.

De traditie van Lumido gaat terug naar 1952. Het Apeldoorn Bloemen Festijn werd in Berg en Bos gehouden met daarbij Lumido. In 2004 kwam door teruglopende bezoekersaantallen en de slechte staat van Park Berg & Bos aan het sprookje een eind.

Maar weinig zo sterk als romantiek. De feeëriek verlichte fonteinen, de sprookjesachtig tunnel en de Laan der Verliefden blijken van alle tijden. Om van een sfeertochtje in een gondel nog niet te spreken. Daarom keerde Lumido dan ook weer terug in 2012 onder leiding van Bernard 't Jong en Joshua van de Vlag.

Tot op de dag van vandaag gebruiken we bij Lumido nog de elementen van vroegere tijden. Denk hierbij aan de gondels welke al duizenden rondjes hebben gemaakt op de bosvijver. Maar Lumido gaat ook met zijn tijd mee, zo wordt er steeds meer gebruik gemaakt van Led verlichting en special effects van heden ten dage.

Maar Lumido is meer, naast een wandeling rondom de prachtige verlichte bosvijver kan je als bezoeker ook genieten van een spectaculaire show op gezette tijden welke ieder jaar anders is. Met de show proberen we ieder jaar naast de vaste ingrediënten te verrassen.

Kom totaal tot rust rondom de bosvijver van natuurpark Berg & Bos en geniet van de shows welke op gezette tijden voorbij komen. Geniet, verbaas en wees betoverd door een avond Lumido.

Wat kunt u o.a. verwachten

De laan der geliefden

De liefdestunnel

Een romantische gondelvaart (tegen betaling)

Kleurrijke verlichting van het hele park rondom de bosvijver

Een sfeervol terras

De verlichte uitkijktoren

Het verhaal van Do de Dolfijn

De magie en trucs van Leopold Umido

Een nieuwe show

U kunt de shows zien om de volgende tijden

22:00 uur 22:30 uur 23:00 uur

Wanneer

  • elke vrijdag en zaterdag vanaf 9 juli 2021 t/m 28 augustus 202120.30 - 23.55 uur

Prijzen

  • Entree prijs: 8,00 euro per persoon (online ticket 1,00 euro goedkoper) en kinderen t/m 5 jaar gratis
    Gondelvaart: 3,50 euro per persoon. (online bij aankoop ticket 0,50 euro goedkoper)
  • Betaalmogelijkheden: Contant, PIN, Online