Ballonfiësta Barneveld

De Ballonfiësta Barneveld kent een lange geschiedenis. In 1982 herdacht Barneveld dat het precies 500 jaar geleden was dat Jan van Schaffelaar van de kerktoren sprong om zodoende zijn manschappen van een vrije aftocht te verzekeren. In dat jaar (1982) stond ballonvaarder Hans Zoet samen met de Barnevelder Ben Bläss aan de wieg van de eerste Ballonfiësta in Barneveld. Inmiddels wordt de 38e editie voorbereid: en staat Barneveld weer in het teken van hét ballonnenspektakel.

Een avond op de Koewei is een unieke belevenis voor jong en oud! Zo dicht bij zoveel heteluchtballonnen bent u waarschijnlijk nog nooit geweest! Het is een prachtig gezicht hoe deze grote luchtballonnen worden opgeblazen en een voor een omhoog worden getrokken om zich klaar te maken voor het vertrek. Langzaam komt de mand van de grond en zal de luchtballon boven de bomen uit stijgen.

Naast de 'gewone' ballonnen zijn er ieder jaar een aantal special shapes te bewonderen! Deze speciale ballonnen stelen elke keer weer de show! Kijk hier voor een overzicht van de deelnemers. 

Zodra alle ballonnen vertrokken zijn, kunt u genieten van het tussenprogramma en de spectaculaire Nightglow. Tijdens het tussenprogramma mag iedereen het veld op en kunt u een kijkje nemen in een echte luchtballon. 

Wanneer

  • woensdag 25 augustus 2021om 17.30 uur
  • donderdag 26 augustus 2021om 17.30 uur
  • vrijdag 27 augustus 2021om 17.30 uur
  • zaterdag 28 augustus 2021om 17.30 uur

Prijzen

  • € 5,00
  • Kinderen€ 2,00 Tot en met 12 jaar