Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Nazomerdag op Groot Zandbrink Leusden

Nadat eerder dit jaar alle evenementen waren afgelast, is nu op zaterdagmiddag 19 september de Nazomerdag gepland op Hoeve Groot Zandbrink in Leusden. Op het terrein rond de boerderij zijn demonstraties van bosbouw en oude ambachten te zien. Van bomen slepen met paarden tot het dorsen van graan met een oude dorsmachine. Ook voor kinderen is er van alles te beleven. Nieuw dit jaar is wandeling Asschat 1940-45 langs het oorlogsverleden van Leusden.

Vanaf 12:00 uur is het publiek welkom bij de wedstijd “Ploegen met paarden”. Deze staat normaal in april gepland, maar is door corona uitgesteld. Op ambachtelijke wijze wordt een akker geploegd met paarden. Een deskundige jury beoordeelt de resultaten. Voor het publiek levert het ploegen altijd fraaie nostalgische beelden.
Vanaf 13:00 uur starten de andere activiteiten op de Nazomerdag. Naast demonstraties met paardenwerk zijn er oude ambachten, een smederij, bomen slepen, graan dorsen en nog veel meer.

Het is mogelijk een bezoek aan de Nazomerdag te combineren met de wandeling Asschat 1940-45. Deze wandeling start vanaf 9:30 uur en voert langs gebieden waar in de oorlog strijd is geleverd. Gidsen van de Historische kring Leusden geven hierover uitleg. In verband met corona kan er maar een beperkt aantal mensen deelnemen aan de wandeling. Ieder kwartier start een groep van 15 mensen. Inschrijven vooraf via deze website is verplicht. Dit kan hier.

Voor kinderen staan er ook veel activiteiten op stapel. Ze kunnen klimmen en klauteren, een houtblok zagen of houten slieten schillen. Met een spannende zoektocht kunnen ze de ingrediënten verzamelen voor een pannenkoek: melk halen bij de koe, eieren bij de kippen en zelf meel malen. En daarna kan alles bij elkaar om de pannenkoek te laten bakken. En zelf opeten natuurlijk!

Zowel de toegang voor de Nazomerdag als de wandeling en voor het parkeren zijn gratis. Wie alleen de Nazomerdag wil bezoeken, hoeft zich niet aan te melden.

Bezoekers dienen zich uiteraard te houden aan de corona-veiligheidsmaatregelen. Mochten er hierin nieuwe ontwikkelingen zijn, dan kan de organisatie het programma wijzigen of annuleren. Houd hiervoor onze website in de gaten.

Wanneer

  • Wandeling, Asschat 1940-1945 start om 9:30 uur. Wel eerst even inschrijven.

Prijzen

  • Gratis