Valleiconcert Atlantic Trio & Family

Het programmeren van onbekende meesterwerken naast hoogtepunten uit het repertoire is één van de speerpunten van The Atlantic Trio. Componisten als Chaminade, Gernsheim, Juon, Taneyev werden door hen de afgelopen jaren weer op de kaart gezet.

Kort na hun oprichting in 2003 maakte het trio tournees naar de Nederlandse Antillen en Noorwegen. In Gjövik werd het Atlantic Chamber Festival opgericht. Ook werd The Atlantic Trio uitgenodigd  voor een masterclass van het Altenberg Trio Wien. In 2008 verscheen een cd met werken van Taneyev en Mendelssohn, in 2010 kwam de cd ‘Traces of Brahms’ uit.
Pianotrio’s van Willem Wander van Nieuwkerk en Alexander Comitas werden opgedragen aan The Atlantic Trio nadat zij hiervan de wereldpremières gaven.

programma:
A. Arensky Pianotrio nr. 1, d kl.t., Op. 32