Ploegdag op Groot Zandbrink Leusden

Ieder jaar in april vindt de ploegwedstrijd plaats op Hoeve Groot Zandbrink. Dit jaar willen wij U twee manieren om te ploegen laten zien: ploegen met paard zoals gebruikelijk tot 1960 en ploegen met de nieuwste en modernste landbouwwerktuigen, precision farming genaamd. Na het ploegen worden er verschillende werktuigen gedemonstreerd om de grond verder te bewerken en in te zaaien: de eg, cultivator en de zaaimachine. Allen getrokken door 1 of 2 paarden.

Overige activiteiten naast het ploegen zijn ; oude ambachten, rondleidingen over het erf. leden van de werkgroepen tuin, bijen, historische kring, houtbewerking en anderen vertellen u graag over hun werkzaamheden. Ook zullen deze middag de schapen op Groot Zandbrink geschoren worden. Voor de kinderen zijn er volop lentedieren zoals konijnen, kuikens, lammetjes om te knuffelen. Bij goed weer kunnen kinderen op de boerenwagen stappen voor een ritje door de omgeving.

Zie ook: De Eéndaagse van Leusden wandelen en fietsen

• zaterdag 6 april 201913.00 - 16.30 uur