Carnavalsoptocht Hoogland

Contact

Adres:
Hamseweg 0
3828 AA Hoogland
Plan je route

C.S. de Eemschuumers organiseert op zondag 14 februari 2021 een miniatuuroptocht in Hoogland.

Deze optocht zal achter gesloten deuren worden opgenomen en online worden uitgezonden. Iedereen die wil, kan meedoen aan onze miniatuur optocht! Uiteraard onze trouwe deelnemers aan de echte optocht; individuen, duo’s, bouw- en loopgroepen, schoolklassen en collega carnavalsverenigingen.

En zelfs als je nooit eerder hebt meegedaan ben je van harte welkom om jezelf in te schrijven.

Start Optocht:

om 13.00 uur + 1 uur, ivm weersomstandigheden, dus om 14:00 uur op de hoek Molenweg-Hamseweg

(opstellen aan de Molenweg) via Komhoeklaan vanaf 12.00 uur (deelnemers volg de aanwijzingen van de organisatie op)

Route Optocht:
Hamseweg
Zevenhuizerstraat
Esdoornlaan
Acacialaan
Plataanweg
Zevenhuizerstraat
Kerklaan
Eindpunt parkeerplaats St Martinuskerk.

Carnavalsoptocht Hoogland is uitgegroeid tot een carnavalsgebeuren met ruim zeventig deelnemende solisten, Duo’s, groepen, prinsenwagens en muziekkorpsen.

Ruim vijftigduizend mensen vergapen zich ieder jaar aan dit fenomeen. Het evenement trekt het grootste aantal bezoekers in de regio Amersfoort. Van heide en ver komt men naar Hoogland. De bunschoterstraat, Coelhorsterweg en alle andere toegangswegen naar Hoogland staan overvol met gepakeerde auto’s.
De politie zou veel boetes kunnen uitdelen, maar doet dat niet. Ze werkt eendrachtig samen met de Eemschuumers.

‘s Morgens vroeg is de organisatie al bezig de straten af te zetten, dranghekken te plaatsen en de standhouders hun plek te wijzen. De politie leidt het verkeer in goede banen. Alles is perfect geregeld. Aan alles is gedacht. Vele uren voorbereiding werpen nu vruchten af.

De deelnemers worden zenuwachtig wakker en leggen de laatste hand aan hun kunstwerk. Maandenlang arbeid uitgevoerd in schuren, loodsen en bedrijfsruimten levert een oogstrelende show. Maanden werk en een kapitaal aan verf, hout, kippengaas, lijm, spijkers, papier-maché, kortom vele euro’s, trekken in een paar uur door het centrum van Hoogland.

Nog een carnavalsoptocht in de regio

Wanneer

  • zondag 14 februari 2021om 13.00 uur