Bevrijdingsdag kamp Amersfoort 5 mei

Contact

Adres:
Loes van Overeemlaan 19
3832 RZ Leusden
Plan je route

5 mei is de nationale feestdag waarop jaarlijks de bevrijding van het koninkrijk in 1945 van de Duitse en Japanse bezetter wordt gevierd (Koninklijk Besluit 24 september 1990). Naast de historische bevrijding wordt vooral het grote goed van vrijheid gevierd. 5 mei is de dag van de bevrijding, maar ook de dag van de vrijheid.
Ondanks het feit dat delen van het Koninkrijk eerder of later werden bevrijd, is de vijfde mei - de ondertekening van de capitulatie van de Duitse legers - de nationale dag geworden waarop jaarlijks de bevrijding van het Koninkrijk in 1945 van de Duitse èn Japanse bezetter wordt herdacht en gevierd.

De gedenkplaats en het bezoekersgebouw van Nationaal Monument Kamp Amersfoort zijn op 5 mei de gehele dag geopend. Gedurende de dag worden gratis publieksrondleidingen aangeboden. Belangstellenden worden van harte uitgenodigd om kennis te nemen van de verhalen die door ervaren gidsen worden verteld.

Kamp Amersfoort is vandaag open van 9:00 tot 17:00 uur

De eerste rondleidingen starten om 10:00 uur. Volgende rondleidingen starten ieder heel uur, voor het laatst om 15:30 uur. Voorafgaande aanmelding voor deelname aan een rondleiding is niet nodig; de rondleidingen vinden plaats ongeacht de weersomstandigheden.

Bezoekers kunnen zich niet alleen tijdens een rondleiding laten informeren, maar vooral ook tijdens hun bezoek aan het bezoekerscentrum. Gedurende de dag worden verschillende interessante documentaires vertoond.

Wanneer

  • woensdag 5 mei 202109.00 - 17.00 uur