De EénDaagse van Leusden, wandelen en fietsen

Op 6 april 2019 heeft VVV Leusden voor het eerst de EénDaagse van Leusden georganiseerd. Met ruim 300 deelnemers (wandelaars en fietsers) was dit een groot succes. Mede daarom organiseert VVV Leusden op zaterdag 4 april 2020 de tweede editie van de EénDaagse van Leusden. Dit keer zijn we te gast op het terrein van Landgoed I.S.V.W. aan de Dodeweg 8 in Leusden.

Wederom zal VVV Leusden 2 wandelingen uitzetten, de EénDaagse Kort 6-8 kilometer en de EénDaagse Lang ongeveer 20 kilometer en een fietsroute van ongeveer 25 kilometer. Tijdens de routes willen wij een aantal rustpunten inlassen voor een versnapering en/of een bezichtiging van een bedrijf. Inschrijven voor de EénDaagse van Leusden start in Januari 2020.
Kosten voor deze Eéndaagse zijn € 3,00 contant te voldoen bij de start. Kinderen t/m 12 jaar gratis.

Bij terugkomst op de startlocatie organiseert VVV Leusden een toeristische streekmarkt met demonstraties, proeverijen en verkoop van streekproducten. Deze markt staat gepland van 12.00 tot 16.30 uur op het buitenterrein van Landgoed ISVW.

De volgende deelnemers hebben zich al aangemeld: gratis poffertjes uitdelen door Hollandsche Poffertjes, ballonnen vouwen door Haagse Bluf Ballon, een ijskraam van de IJshoeve Ruitenbeek, rondleiding ISVW, B&B Elferinkhoeve Woudenberg en Heymans bouwbedrijf.

Wil jij ook deelnemen aan de streekmarkt ’s middags, hetzij met een demonstratie, hetzij met de verkoop van producten? Dan horen wij graag voor 1 december a.s. hoe en met wat jij wilt deelnemen aan de markt. Parners van VVV Leusden mogen gratis deelnemen, van de overige aanbieders vragen wij een kleine vergoeding. Schrijf je snel in want vol=vol.


Praktische informatie

  • De wandelroutes lopen deels over onverharde paden, dus trek goede wandelschoenen aan.
  • Honden zijn niet toegestaan.
  • Het deelnemen aan de wandelingen en fietstocht geschiedt geheel voor eigen risico.
  • Bij de wandeling van 20 km proberen wij diverse rustpunten in te bouwen.
  • De dag gaat ook bij minder goede weersomstandigheden gewoon door.
  • We verzoeken je om zoveel mogelijk met de fiets te komen.

 

Eéndaagse van Leusden 2018

De wandel- en fietsroutes lagen klaar,
de buttons en rugzakjes waren gedrukt en ingepakt,
de promotiecaravan en het spandoek als blikvangers geplaatst;
dus de 1e EénDaagse van Leusden kon van start gaan. En wat een gezellige, geslaagde dag is het geworden!

Na een gratis kopje koffie/thee, wat door de deelnemers enorm gewaardeerd werd, kon er tussen 9.30 en 11.30 uur gestart worden. Ruim 300 mensen gingen op stap, de één te voet, de ander op de fiets. Dat de zon zich nauwelijks liet zien, mocht de pret niet drukken. Onderweg kon een ieder die dat wilde, nog een kijkje nemen bij het nostalgisch ploegen, bij diverse agrarische bedrijven en/of de plaatselijke bierbrouwerij.

Bij terugkomst op Hoeve Groot Zandbrink kon je nog gaan kijken bij de oude agrarische werktuigen, die uitgebreid gedemonstreerd werden. De kinderen konden volop genieten van de lammetjes en de konijntjes in de knuffelweide. Bij de VVV-caravan was het een drukte van belang en werden volop ervaringen uitgewisseld. Wat leuk, om al die positieve reacties te horen!

Een geslaagde dag! Dus op naar de 2e EénDaagse van Leusden in 2020.

Wanneer

  • zaterdag 4 april 202009.00 - 16.00 uur
  • Datum onder voorbehoud

Prijzen

  • Gratis