Adopteer een kerstboom

Het is en blijft een idee waar veel mensen achter staan: gooi je boom niet weg, maar geef hem ook volgend jaar een kans. Het succes schuilt in een zorgvuldig geprepareerde kluit. En in de registratie van de adopties, waardoor boom en familie bij elkaar kunnen blijven.

Sinds 2005 is het in Leusden een begrip: kerstbomen adopteren. Dit kan bij Biologische kwekerij Randijk aan de Laapeerseweg 1a. Randijk kweekt en verkoopt door het jaar heen voornamelijk bamboe en siergrassen en heeft jaarrond de zorg voor zo'n tweeduizend kerstbomen, die bij zeventien uitgiftepunten in het hele land worden gedistribueerd bij adoptiepunten in december. Uiteraard is adopteren van kerstbomen begonnen in Leusden en kan men nog steeds terecht voor een dubbel duurzame kerstboom, biologisch en geschikt voor hergebruik.

's Winters haal je je eigen boom op en 's zomers groeit hij lekker door op de biologische kwekerij. Daar wordt hij verzorgd zonder kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Bovendien krijgt elke boom een nummer, zodat iedereen 'zijn' boom het jaar erop weer kan reserveren. Een adoptiekerstboom kan tot wel vijf keer worden hergebruikt. En zo zie je je eigen boom jaar na jaar groeien. Je moet hem thuis wel goed verzorgen, anders overleeft hij het niet. Uiteraard krijg je bij de adoptie de nodige verzorgingstips mee naar huis.

De adoptiebomen zijn afkomstig van een van de drie biologische kerstboomkwekerijen met Skal-keurmerk. Desgewenst kun je daar gedurende het jaar je eigen boom een bezoek brengen. De biologische werkwijze zorgt voor sterke bomen, schoner oppervlaktewater en een rijk bodemleven op de kwekerij. Naast kerstbomen worden er ook andere EKO boomsoorten en bamboe gekweekt voor particulieren, organisaties en overheden.

Kerstbomen adopteren kan vanaf donderdag 7 december. Kom een mooie boom in het veld uitzoeken, hang er een nummerlabel aan en registreer je door middel van een 'adoptiekaart'.

Inleveren van kerstbomen 2 t/m 13 jan 2021 van 10:00 tot 17:00 uur
zondag gesloten.

Randijk is bedenker en landelijk projectleider van het concept Adopteer een Kerstboom.

Wanneer

  • elke woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag, maandag en dinsdag vanaf 7 december 2020 t/m 19 december 202010.00 - 17.00 uur
  • Kerstboom terugbrengen Zondag gesloten!