Heel Leusden bakt Fairtrade

Op 9 november 2019 vindt Heel Leusden Bakt Fairtrade plaats. Bak een taart (hartig of zoet) met een of meer Fairtrade producten.

De Heel Leusden Bakt Fairtrade vind plaats tijdens de hobbymarkt bij Maxima's

Speciaal aan deze bakwedstrijd is dat je één of meer Fartrade produkt(en) gebruikt in je recept.

• Meld je aan om mee te doen: zie oranje kader
  • Bak een hartige of zoete taart voor de bakwedstrijd
  • Minimaal 1 product is erkend Fairtrade product
  • Recept inleveren met creatie, aangeven met ster welk(e) product(en) Fairtrade zijn.
  • De recepten zullen door de FT werkgroep gebruikt worden op de website en FB. Dus belangrijk dat bron vermeld wordt (welk kookboek/adaptatie van recept) en gaat akkoord met plaatsen van foto van inzending op social media/website met recept.

Drie prijzen: 1 voor volwassenen, 1 voor kinderen (t/m 15 jaar), 1 publieksprijs

• Voor de publieksprijs geldt dat bezoekers aan de hobbymarkt een proeverij van 5 stukjes taart kunnen kopen à € 1,00. Ze ontvangen een stembiljet en geven keuze van taart aan. Per gekocht proeverij mag een keer gestemd worden.
  • De jury kiest twee winnaars uit. De categorieën zijn: volwassenen en kinderen
  • De inkomsten van de bakwedstrijd dekken de drie prijzen en zal ingezet worden voor een gratis filmmiddag voor de kinderen in Maxima’s.

Programma:
10:00-11:00: Brengen van taarten
11:00 – 14:00 Proeven door publiek
14:00-15:00 jury beraad
15:00 Prijsuitreiking

Het programma voor de Fairtrade week in Leusden is mogelijk gemaakt met de steun van het Fonds Duurzame Initiatieven.

• zaterdag 9 november 201910.00 - 15.00 uur