Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Maarsbergen International Horse Trials

De Maarsbergen International Horse Trials worden gehouden van 10 t/m 14 juli 2019, FEI Europees Kampioenschap Eventing Junioren & Young Riders.

Eventing is de meest complete vorm van paardensport; de triathlon van de paardensport, erkend door de FEI (Fédération Equestre Internationale)

Eventing heeft een militaire historie. Van oudsher is het een militaire competitie tussen officieren, die met hun paarden uitdagingen aangingen, zoals ze die ook in ‘het veld’ aantroffen. Eventing, zoals wij die kennen, is een combinatie van een dressuurproef, een springparcours en een cross. De ruiter rijdt alle drie diciplines met hetzelfde paard.

Cross Country

De cross is het hoogtepunt. Hierbij spelen snelheid, uithoudingsvermogen en springcapaciteit van het paard een grote rol, maar ook de bekwaamheid van de ruiter om zijn paard zo efficiënt mogelijk door het terrein te sturen. De cross heeft meestal 25 tot 45 vaste hindernissen zoals houtstapels, op- en afsprongen, waterpartijen en sloten.

Prijzen

  • Gratis Bij de hoofdingang van Landgoed Maarsbergen wordt u ontvangen door Philip die u verder kan helpen. Bezoekers parkeren op de door parkeerwachters aangewezen plaatsen. Kosten: € 5,- per dag. (Het is verboden langs de openbare weg te parken – ook in de berm.) Komt u met een classic car dan mag u gratis parkeren op het hoofdterrein.