Kerstmarkt 't Vaarderhoogt Soest

Contact

Adres:
Dorresteinweg 72 b
3763 LL Soest
Plan je route

KERSTSPIRATIE

Kerst is de periode van vrede, sfeer, opgetuigde bomen, lekker eten, onder elkaar zijn en natuurlijk het huis en de tuin versieren met verlichting en tal van mooie kerstversieringen.

Onze specialisten zijn al vanaf februari bezig om u weer een mooie gevarieerde kerstshow te kunnen bieden. Dat het ze uitstekend gelukt is kunt u zelf zien vanaf donderdag 24 oktober.

Al onze overdekte afdelingen staan in het teken van de Kerst. Een enorm Kerstwarenhuis waarin het de liefhebber aan helemaal niets ontbreekt. Natuurlijk veel zaken die onlosmakelijk met de Kerst verbonden zijn, maar ook veel verrassende artikelen.

Warme Witte Winter Weken

Elk jaar in november (dit jaar vanaf 21 november) en december (dit jaar tot 23 december) trekken meer dan 100.000 bezoekers naar de Dorresteinweg in Soest voor een feestelijk uitstapje naar de Warme Witte Winter Weken. Hét Soesterse winterevenement dat bol staat van authentieke, winterse gezelligheid voor jong en oud. Het gehele terrein van tuinadviescentrum ’t Vaarderhoogt is dan herschapen tot een sprookjesachtig dorp in Anton Pieck-stijl vol met pittoreske winkeltjes waarin om de 3 á 4 dagen steeds weer andere winkeliers hun waren slijten.

kerststal-kerstmarkt

De levende kerststal is beroemd tot in alle windstreken. Zou zo in het echte kerstverhaal kunnen staan. De levende have in de stal is vertederend. Van ezel, geit en pony tot aan het zéér aaibare kleinvee dat ronduit onweerstaanbaar is voor kinderen. In en rond de hut van Henk de Houthakker kunnen kleine, maar ook volwassen kinderen houten kerstboompjes, engeltjes en ander figuurtjes schilderen, kleurplaten kleuren, knippen en plakken en zelf broodjes bakken boven het kampvuur. Op diverse andere plekken op het terrein zijn er nog meer doe-belevenissen voor de kinderen ( o.a. kaarsen maken in het weekend).

optreden-kerstmarkt

Bij het podium op het smulplein kan de bezoeker genieten van optredens van artiesten, koren en bands. Daar zijn ook de smulhuisjes te vinden: poffertjes, oliebollen, snert, worst, drankjes en meer. Het recept van de Gluhwijn wordt begeerd door iedereen. In de overdekte kassen van het centrum is een enorm kerstkoophuis ingericht. Daar kan men werkelijk alles vinden wat er nodig is om de kerstperiode nog gezelliger aan te kleden.

Wanneer

  • dagelijks vanaf 17 oktober 2019 t/m 23 december 201910.00 - 17.00 uur
  • Iedere vrijdag tot 21:00 uur