(Tip) Rondleidingen Kamp Amersfoort

Contact

Adres:
Loes van Overeemlaan 19
3832 RZ Leusden
Plan je route

Het bezoekerscentrum van Kamp Amersfoort is van 12.00 uur tot 16.00 uur geopend voor publiek.
U kunt verschillende documentaires bekijken en er is een gastheer of gastvrouw aanwezig om over het kamp te vertellen, vragen te beantwoorden en met u in gesprek te gaan. Let op: Vooraf reserveren is verplicht. 

De omgeving van het voormalige Kamp Amersfoort leent zich goed voor een wandeling langs de verschillende monumenten en overblijfselen van het kamp. Op het terrein treft u informatieborden aan, die tekst en uitleg geven over de bijzonderheden van het gebied. De informatieborden bieden u de mogelijkheid om op eigen initiatief rond te wandelen en kennis op te doen.

Wilt u zich door een ervaren gids laten informeren? Dan kunt u deelnemen aan een publieksrondleiding of aan een groepsrondleiding.

Publieksrondleiding

Het hele jaar door kunt u op zondag deelnemen aan een publieksrondleiding onder leiding van een ervaren gids. De rondleiding begint in het bezoekerscentrum en duurt circa 1,5 uur. Vooraf en na afloop is er gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken en documentaires te bekijken in het bezoekerscentrum.

Tijdens de rondleiding gaat het over het verblijf van gevangenen in Kamp Amersfoort, maar ook over over bezetting, vrijheidsbeperking, vervolging en verzet. Overblijfselen en monumenten op het terrein illustreren de gebeurtenissen uit de geschiedenis van deze plek.

Aanmelding voor een publieksrondleiding op de zondag is sinds corona nodig.

Met kennis van zaken en een grote betrokkenheid leiden de gidsen van Kamp Amersfoort u rond over het binnen en buitenterrein van het kamp.

4, en 5 mei 2021

Deelname aan rondleidingen op deze dagen is gratis. U dient wel entree te betalen (volwassenen: € 5,-; jongeren van 8 tot 18 jaar € 3,50; oud-gevangenen, veteranen, beschermers en kinderen tot 8 jaar gratis). Inclusief koffie/thee. Op beide dagen wordt gestart om 11:00 uur. Volgende rondleidingen starten ieder half uur, voor het laatst om 15:30 uur.

Groepsrondleiding
Een groepsrondleiding kan alleen op afspraak. U kunt daarvoor contact opnemen met het secretariaat van de stichting via info@kampamersfoort.nl, via 033-4613129 of via het formulier op de 'Contactpagina'.

Zie ook Nationaal Monument Kamp Amersfoort

Wanneer

  • zondag 16 augustus 202011.00 - 15.30 uur
  • zondag 23 augustus 202011.00 - 15.30 uur
  • zondag 30 augustus 202011.00 - 15.30 uur

Prijzen

  • € 3,50 Kinderen tot 8 jaar hebben gratis toegang en kunnen gratis deelnemen aan de rondleiding.
  • € 2,50 Bezoekerscentrum Jongeren tussen de 8 en 18 jaar
  • € 5,00 Toegang tot het bezoekerscentrum, U kunt alleen met pinpas betalen! Beschermers van Kamp Amersfoort, kinderen tot 8 jaar, oud-gevangenen en veteranen hebben gratis toegang.