Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Internationaal Lichtkunstfestival Slot Zeist

Het internationaal Lichtkunstfestival Slot Zeist is voor het eerst onderdeel van een Europese tour. Lumen in art organiseert van september tot april lichtfestivals in Europa. Kastelen met hun parken worden op een unieke manier spectaculair verlicht door internationale kunstenaars. De kunstenaars nemen je mee op reis door de prachtige slottuinen, waar een route wordt gecreëerd van diverse zeer bijzondere kunstwerken.

Dit unieke evenement zal van 10 tot en met 19 januari a.s. het zeventiende-eeuwse Slot Zeist omtoveren tot een waar lichtkunstspektakel. Het Slot wordt in het licht gezet en bezoekers van jong tot oud kunnen genieten van kunst op een toegankelijke manier. Kunstenaars komen uit Italië, Canada, Polen, Zwitserland, Frankrijk, Filipijnen en Nederland. Het gaat om licht en reflectie en om die reden is het festival alleen ’s avonds te bezoeken.

Eén van de meest bijzondere kunstwerken is ‘The Cloud’ van Caitlind R.C. Brown en Wayne Garret. Deze Canadese kunstenaars hebben een interactief kunstwerk gecreëerd en hebben hiervoor alledaagse voorwerpen opnieuw tot leven gebracht. ‘The Cloud’ is een “barometer” van sociale interactie tussen vreemden. Tijdens het lichtkunstfestival Slot Zeist kun je hier een steentje aan bijdragen. Je kunt nu namelijk je oude gloeilamp weer tot leven laten komen in ‘The Cloud’. Geïnteresseerden kunnen hun gloeilamp afgeven bij de Brasserie van Slot Zeist om deze vervolgens te bewonderen op een van de vele magische avonden die je kunt beleven tijdens Internationaal Lichtkunstfestival Slot Zeist.

Ook de basisschool kinderen van de gemeente Zeist zullen actief meedoen met een van de meest adembenemende projecten: Lightart for Kids.  Op vrijdag 10 en 17 januari en op zaterdag 11 en 18 januari 2020 is het bezoek aan het festival te combineren met een bezoek aan de expositie van Herman van Veen in Het Slot. Speciaal voor deze gelegenheid is alleen op deze data de expositie ’s avonds geopend. Tijdens het Lichtkunstfestival is de Brasserie geopend voor een hapje en een drankje en rondom het vuur buiten op het Slot plein kunnen kinderen marshmallows roosteren.

Het lichtfestival is met een rolstoel toegankelijk

Prijzen

  • Volwassenen€ 11,50 Online 9,50
  • Kinderen€ 6,00 Online, kinderen 5 - 16 jaar € 5,00
  • KinderenGratis Kinderen t/m 4 jaar