Avondconcert: Vocaal Ensemble Multiple Voice op Kasteel Amerongen

‘Hear my Prayer’ met muzikale smeekbedes, weeklachten en jubelzangen

Het koor Multiple Voice zal deze zaterdag het avondconcert verzorgen. Zij zingen een a capella programma ‘Hear my Prayer’ met muzikale smeekbedes, weeklachten en jubelzangen. Over actuele thema's als geloof en introspectie, over wanhoop en vervulling. en meer. Een breed uitwaaierend thematisch programma met koormuziek, in diverse stijlen, van renaissance tot hedendaags. Er klinken oudere composities van o.m. William Byrd, Orlandus Lassus en Josquin des Prez en nieuwere koorwerken van Sergey Rachmaninov, Carl Nielsen, Charles Stanford, James MacMillan en Arvo Pärt.

Het ensemble is een in 1987 opgericht kamerkoor van 24 ervaren zangers. Onder leiding van zijn dirigent Paul de Kok, tevens de oprichter van het koor, is het ensemble in zijn inmiddels bijna 30-jarige bestaan uitgegroeid tot een ensemble dat zich onderscheidt door uitvoeringen van een hoog artistiek niveau, een bijzondere koorklank en een interessante en veelzijdige programmering.

Muziek op Kasteel Amerongen

Kasteel Amerongen is sinds eeuwen een plek waar veel muziek klinkt. Vele beroemde musici hebben hier gespeeld op de bijzondere instrumenten zoals het Kirkmann-clevecimbel, het Bätz-orgel en de Erard uit 1780. De stichting Vriendenkring Kasteel Amerongen organiseert sinds jaar en dag concerten op de Galerij op de 1e verdieping van het Kasteel. Deze prachtige zaal met een hoog booggewelf heeft een mooie akoestiek. Let op de Galerij is alleen via 3 trappen te bereiken en doorgaans vrij frisjes want onverwarmd. Zorg dat u zich hierop kleedt.

• Inloop vanaf 19:45. Het concert is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen. De Galerij bevindt zich op de tweede etage van het Kasteel en is bereikbaar via drie trappen.

• € 17,50 Inloop vanaf 19:45. Het concert is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen. De Galerij bevindt zich op de tweede etage van het Kasteel en is bereikbaar via drie trappen.
  • € 15,00 Vrienden Stichting Kasteel Amerongen
  • Gratis Kind tot en met 18 jaar gratis