Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Winters warm worden bij Kasteel Amerongen

 

 

Het Kasteel Amerongen is, in ieder geval, tot 6 april gesloten

 

 

 

 

 

De winters zijn koud in Kasteel Amerongen. Maar in het onverwarmde huys is van alles gaande om toch warm van te worden.

Zo zijn er vanaf 2 januari winterrondleidingen die bezoekers onder andere de eeuwenoude technieken in het huys laat zien. Men bezoekt de onovertroffen ‘textielengelen’ die het zeer oude textiel in het huys verzorgen. Ook staan er op 2 en 3 januari twee kinderrondleidingen gepland, speciaal gemaakt voor kinderen.

Winterrondleidingen

Tijdens de winterrondleiding worden bezoekers meegenomen naar de zolder, alle trappen op, een hele klim. Daar maken ze kennis met de eeuwenoude techniek die er in het gebouw aanwezig is. Ook is er aandacht voor het behoud van de unieke collectie van meubels en kunstvoorwerpen en er staat een bezoek aan de ‘textielengelen’ op het programma. Zij behoeden met engelengeduld het zeer oude textiel voor verval. Kijk voor meer informatie over de winterrondleidingen op de website.

Kasteel Amerongen

Kasteel Amerongen is een prachtig ‘Huys’ uit de zeventiende eeuw. Het Huys, de tuin en inventaris vormen een eenheid die in Nederland niet veel voorkomt. Kasteel Amerongen heeft een rijke familiegeschiedenis van 700 jaar. De bewoners speelden een belangrijke rol in de nationale en Europese geschiedenis. Godard Adriaan van Reede (1621-1691) was een sleutelfiguur in de opstand tegen de Franse overheersing. Als vergelding werd Kasteel Amerongen in 1673 door de Fransen in brand gestoken en later door zijn vrouw Margaretha weer opgebouwd. De Duitse keizer Wilhelm II (1859-1941) woonde anderhalf jaar op Kasteel Amerongen en tekende hier in 1918 zijn troonsafstand. Het bureau waaraan dit gebeurde, behoort vandaag de dag nog steeds tot de collectie van het Huys. Het kasteel is omringd door historische tuinen en ligt aan de voet van het pittoreske dorp Amerongen. Kasteel Amerongen bruist van de activiteiten zoals (thema)rondleidingen, seizoensfeesten, concerten, tentoonstellingen en kinderactiviteiten. Beleef de geschiedenis van Kasteel Amerongen en kom langs! Een absolute must-see van het Nederlands Erfgoed.

Kinderrondleidingen

Op 2 en 3 januari 2020 worden er kinderrondleidingen gegeven door het kasteel. De rondleidingen zijn voor kinderen vanaf 4 jaar tot en met maximaal 12 jaar. Het is namelijk erg belangrijk dat de kinderen goed kunnen traplopen en dat ze graag luisteren naar de verhalen van de gids. Want reken maar dat kinderen geïntrigeerd raken door alle mooie verhalen. De rondleiding door het kasteel duurt ongeveer 45 minuten. (Groot)ouders mogen mee, maar het gaat om de kinderen. Kinderrondleidingen zijn uitsluitend via onze website online te koop.

Wanneer

  • Zondag vanaf 12:00 uur Extra kinderrondeleidingen op 2 en 3 januari 11:15 uur en 14:15 uur