Geraniumdag Hovenierscentrum De Briellaerd Barneveld

Tijdens de Geraniumdagen toont De Briellaerd, waarom zij de enige Nederlandse Collectiehouder zijn van deze ondergewaardeerde vaste plant. Meer dan 200 verschillende Geraniumsoorten, voorzien van naambordjes, zult u aantreffen tijdens uw bezoek aan dit intieme landgoed. 

De ooievaarsbek, zoals de Geranium in het nederlands wordt genoemd, is een veelzijdige vaste plant die op droge of natte plekken, in arme of voedselrijke grond, vaak ook in diepe schaduw onder heesters of bomen prima gedijt en dus ideaal is voor iedere plek in elke tuin. Bovendien vergt de ooievaarsbek weinig onderhoud en zijn sommige soorten min of meer bladhoudend, met mooie bladeren en een rijke bloei in de zomer. Het zijn ook duurzame planten die zich goed handhaven in een border”.

De meeste ooievaarsbekken uit de collectie zijn te koop uit eigen kweek. Naast de mooie presentatie is er ook de kennis van de collectiehouder die graag bereid is om te helpen bij het kiezen van de juiste soort of cultivar.  

Niet alleen de NPC Geranium is de moeite van een bezoek waard. Er is nog veel meer te zien in de voorbeeldtuinen met veel vrij onbekende vaste planten, heesters en bomen. Na de ontdekkingstocht kunt u zich tegoed doen aan een gratis kop koffie of thee in de ‘kloostertuin’ en nog struinen in de niet alledaagse, sfeervolle tuinwinkel. 

Wanneer

  • zaterdag 6 juni 202009.00 - 17.00 uur

Prijzen

  • Gratis