Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Bevrijdingsdagwandeling op Heerlijkheid Stoutenburg

Stoutenburg 1940-1945
Op Bevrijdingsdag vieren we dat we bevrijd werden van de Duitse bezetting, een bezetting die niet geruisloos aan Stoutenburg voorbij is getrokken. Verre van dat!

Deze zondag vertellen de gidsen van het Utrechts Landschap over de voorposten Stoutenburg, onderdeel van de Grebbelinie. Stoutenburg was een belangrijke schakel in de landsverdediging. Er wordt zelfs beweerd dat het prachtige historische centrum van Amersfoort bewaard is gebleven door het heldhaftige optreden van de Nederlandse militairen bij Stoutenburg.

Dus loop mee met de Bevrijdingsdagwandeling op landgoed Stoutenburg. U zal door een gebied worden geleid waar het heeft gekrioeld van de soldaten, waar loopgraven hebben gelegen en waar soldaten tijdelijk zijn begraven op een mysterieuze begraafplaats.

We verzamelen vanaf 13.45 uur bij Informatiecentrum Koetshuis Stoutenburg de wandeling duurt ca. twee uur. U hoeft zich niet aan te melden en deelname is gratis.
De wandeling is niet geschikt voor rolstoelgebruikers. Honden kunnen niet mee.

Genoeg te beleven dus , u bent van harte welkom. Heeft u vragen, dan kunt u ons per e-mail bereiken op koetshuisstoutenburg@gmail.com Meer informatie over onze overige activiteiten vindt u op de website utrechtslandschap.nl/infocentra/ activiteiten-rond-stoutenburgutrechtslandschap.nl/infocentra/ activiteiten-rond-stoutenburg

Wanneer

  • Verzamelen om 13.45 uur bij het Informatiecentrum Koetshuis. De wandeling duurt circa twee uur en is niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

Prijzen

  • Gratis Honden niet toegestaan