Wandelexcursie Ontdek Landgoed De Paltz

Contact

Adres:
Jozef Israelslaan 7 Parkeerplaats
Bosch en Duin
Plan je route

Een keer per maand kunnen belangstellenden het landgoed De Paltz, dat sinds 11 mei 2014 is opengesteld, bezoeken onder leiding van een gids. Deze vertelt tijdens de wandeling over historie en toekomst van het landgoed en toont de deelnemers graag de interessante elementen.

Landgoed De Paltz is een prachtig landgoed dat in 1876 werd ontworpen door de landschapsarchitecten Copijn en Springer. Het terrein van circa 80 hectare bestaat uit beukenlanen, zichtassen, waterpartijen, een statige villa, een koetshuis en een herderswoning. De particulieren die in de loop der jaren eigenaar zijn geweest, hebben hun signatuur nagelaten. Zo bevindt zich midden op het landgoed een doolhof met in het midden een kluizenaarsgrot. Dit maakt van De Paltz een afwisselend landgoed met verrassende details.

Bij velen is dit gebied bekend om te sporten of te wandelen. Tijdens deze wandelexcursie worden minder bekende aspecten van dit gebied belicht. Ter sprake komen de ontstaansgeschiedenis, flora en fauna, beheer door Utrechts Landschap. Ook het verhaal achter Tannenberg met zijn bijzondere dennen komt aan bod.

Honden zijn toegestaan.

Gezien de aard van het terrein is een redelijke fysieke conditie wenselijk. Deze wandeling is ongeschikt voor kinderwagens, wandelwagens, rollators e.d.

Wanneer

  • zondag 20 oktober 2019om 14.00 uur
  • zondag 17 november 2019om 14.00 uur

Prijzen

  • Gratis Het startpunt van de wandeling is bij de parkeerplaats aan de Jozef Israelslaan tegenover huis nr. 7 in Bosch en Duin.