(Tip) Leusden Jazz

Dit jaar beleeft Leusden Jazz zijn 8e editie. In een nieuwe opzet worden zowel buiten in winkelcentrum De Hamershof als binnen in Theater de Tuin en Activiteitencentrum De Korf concerten gegeven. Er is voor jong en oud wat te beleven tijdens dit muzikale weekend.

Zo biedt winkelcentrum De Hamershof in samenwerking met Leusden Jazz op vrijdagavond en zaterdag overdag een gratis buitenprogramma aan voor het winkelend publiek. Er lopen dan meerdere looporkesten door het winkelcentrum waaronder de Bas Toscani’s Dixie Hearts. Op een podium voor het Huis van Leusden komen nationale jazznamen optreden.

Het binnenprogramma is zeer gevarieerd deze drie dagen. Op vrijdagavond speelt in de Korfzaal van Activiteitencentrum De Korf Joke Bruijs ft. Música Extrema met Café du Monde. Een meespelend muziekprogramma waarin zij op haar eigen humoristische en eigenzinnige wijze trakteert op de pareltjes die het levenslied heeft voorgebracht. Speciaal voor dit programma heeft zij de handen ineen geslagen met het veelzijdige ensemble Música Extrema. Dit is een voorstelling met zitplaatsen en begint om 20:30 uur. De kaarten voor deze voorstelling kosten € 15,00.

Zaterdag speelt het festival zich af op drie binnenpodia in Activiteitencentrum de Korf. Het programma start om 20.30 uur en om 21.00 uur treedt The Voice of Holland winnaar Dennis van Aarssen op. Deze jonge nieuwe jazz-zanger zal herkenbare en swingende nummers brengen van o.a. Frank Sinatra en Michael Bublé. Ook zijn er nog concerten van pianist Peter Beets met stertrompetist Ruud Breuls, de Leusdense saxofonist Alexander Beets, Jazz diva Deborah Carter, Ben van den Dungen en de formatie Venus Tunes die na het succes van vorig jaar dit keer als reprise in een XL versie gaan komen. Kaarten voor deze avond kosten €  20,00.

Zondag wordt het festival afgesloten met een Kids Jazz in Theater de Tuin met de voorstelling ‘Een koffer vol muziek’. Deze familievoorstelling voor iedereen van vier jaar en ouder wordt gespeeld om 10.30 uur. Kaarten kunnen ook hiervoor vooraf online besteld worden voor het symbolische bedrag van €1,- zodat iedereen zeker weet dat er plaats is.

Dit jaar als speciale gast bij Leusden Jazz: Winnaar The Voice of Holland Dennis van Aarssen

Kaarten kunnen besteld worden via www.leusdenjazz.nl of www.theaterdetuin.nl