Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Nationale (nieuwe) Haringdag Spakenburg

Contact

Adres:
Centrum
Spakenburg
Plan je route

Het dorp met het grootste aantal visspecialisten van Nederland, Bunschoten-Spakenburg, is op woensdag 10 juni gastheer van de grootste haringparty van Nederland. Van 13.00 tot 22.00 uur zijn alle haringliefhebbers van Nederland welkom om de start van het Hollandse Nieuwe seizoen mee te maken. In het dorpscentrum zijn tal van activiteiten. Er is een Botter Race voor genodigden en iedereen is vanaf de middag welkom om de nieuwe haring te proeven.

Spakenburg is op 10 juni het epicentrum van haring minnend Nederland. Bedrijven die een vissersschip (een botter) gesponsord hebben stappen na het schippersontbijt aan boord voor de Nationale Haring Race. Vanaf de kade bewonder je de vloot op het Eemmeer waarbij de bemanningsleden tussen 12.00 en 14.00 uur strijden voor de winst. Zoek een plekje aan de waterkant en geniet van dit prachtige schouwspel.

Kom proeven
De gezonde maatjes zijn het hele jaar door te koop maar toch echt het allerlekkerst aan het begin van het nieuwe haringseizoen. Pak hem bij de staart tussen duim en wijsvinger, hijs je arm boven je hoofd en hap. Loopt het water je al in de mond? Dan heb je geluk want als bezoeker mag je zomaar een gratis harinkje proeven op het Spuiplein, vers van het mes!

Krik je kennis op
Tijdens de Nationale Nieuwe Haringdag zijn de Spakenburgse musea gratis te bezoeken tussen 13.00 en 17.00 uur. Neem je kids mee en speel de Vis rebus.

Veiling van een vaatje
Rond 17.30 uur start de veiling van het vaatje Hollandse Nieuwe. De opbrengst hiervan is bestemd voor een goed doel.

Haak in en dein mee
Shanties uit het verre vissersverleden, bedoeld om het zware visserswerk ritmisch uit te voeren brengen de sfeer erin. Kom je ook naar de grootste Haringparty van Nederland?
“Lekker met de mannen onder mekaar, van slager tot projectontwikkelaar. We zingen over zee en iedereen zingt mee”

Wanneer

  • woensdag 10 juni 202012.00 - 22.00 uur