Vakantiemaaldag Stoomgemaal Hertog Reijnout

Het Stoomgemaal Hertog Reijnout en het Bezoekerscentrum Arkemheen organiseren jaarlijks diverse aantrekkelijke evenementen, die een bezoek meer dan waard zijn.

Het stoomgemaal is op maaldagen "onder stoom" te bewonderen, terwijl u in het bezoekerscentrum onder het genot van een kopje koffie, thee of limonade de expositie kunt bewonderen.

Vakantiemaaldag

Vakantiegangers en niet-vakantiegangers ga naar de maaldag van het stoomgemaal Arkemheen. Hier valt van alles te beleven voor jong en oud. Het oude gemaal (1883) is onder stoom, dus de stoommachine kan in werking bewonderd worden. De stoker, machinist en aanwezige vrijwilligers kunnen honderduit vertellen over hoe vroeger en nu het water beheerst wordt. Cultuurhistorie ten top!

Bij mooi weer vaart er een stoombootje en tuft de Wiel op en neer; er kunnen passagiers mee.

Voor de kinderen zijn er zomerkleurplaten en een zomerspeurtocht. Ook kunnen ze een stoomdiploma halen door opdrachten bij de stoker en machinist te doen en een stoommachientje aan de gang te krijgen.

Op snorkelsafari naar slot Hulckenstein, over water lopen en een waterzegster. Enkele activiteiten bij een stoomgemaal onder stoom. Ga je mee op avontuur?

Ook de natuurliefhebbers komen aan hun trekken. Het is schitterend in de polder. De kikkers en rietvogels geven om 12 uur en 14 uur een open luchtconcert.
Op de zolder van het bezoekerscentrum is de verwonderende expositie van de Nijkerker kunstenaar Harm Visser te bewonderen.

Alle informatie ziet u hier

• € 4,00 Kinderen t/m 14 jaar € 2,00