Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Bezichtiging Paleis Soestdijk

Laatste reguliere publieksopenstelling op 5 januari 2020
Bij de overdracht van Paleis Soestdijk in december 2017 heeft de nieuwe eigenaar, MeyerBergman Erfgoed Groep, bekendgemaakt het paleis nog twee jaar elk weekend open te zullen stellen voor het publiek. Op zondag 5 januari 2020 eindigt deze reguliere publieksopenstelling.

Paleis Soestdijk is tijdens de kerstvakantie extra geopend! Een unieke kans om nu nog het paleis te bewonderen. Met extra activiteiten zoals parkrondleidingen, een kinderatelier en een paleisbezoek wordt het een heerlijk dagje uit. Om verzekerd te zijn van een bezoek aan het paleis wordt er gewerkt met tijdslot tickets. Koop hier uw tickets.

Kinderactiviteiten
In de Oranjerie wordt een Kinderatelier ingericht. Kinderen kunnen naar hartenlust knutselen en kerststukjes maken onder begeleiding. Het Kinderatelier is geopend van 12.00-16.00 uur.

Speurtocht naar uitvinders
In de familietentoonstelling ‘VIND HET UIT! Wereldverbeteraars van eigen bodem’ gaan kinderen op ontdekkingstocht in de donkere kelder van het paleis. Na de speurtocht weten ze alles over Nederlandse uitvindingen zoals Wifi, het elektrische scheerapparaat en bluetooth.

Parkrondleidingen
Trek stevige schoenen aan voor een rondleiding door de Engelse landschapstuin ontworpen door tuinarchitect Zocher. Een ervaren gids neemt u mee langs de monumenten: Sportpaviljoen, Watertoren en Wilhelminachalet. De rondleidingen starten om 12.00 uur, 13.15 uur en 14.30 uur. Reserveren kan alleen terplekke bij de entree.

Paleis
Op Paleis Soestdijk beleeft u 350 jaar Nederlandse geschiedenis. Eeuwenlang diende dit paleis als zomerverblijf tot het in 1937 permanent bewoond werd door de koninklijke familie. Een bezoek voert met name door het officiële en eveneens oudste gedeelte van het paleis: de representatieve stijlkamers. Ook zie je enkele privé-vertrekken van de laatste bewoners. Vraag naar de multimediatour, ook voor kinderen.

Restaurant & terras de Oranjerie
Waar vroeger de planten en bloemen van de koninklijke familie overwinterden, kunt u genieten van een drankje, lunch of borrel. In de Oranjerie staat een grote kerstboom en de kinderen kunnen kerst knutselen. Ook het terras wordt sfeervol aangekleed met lampjes, kleedjes, vuurkorven. En tijdens de weekenden ook foodtrucks met verse wafels, frietjes en een koffiebar.

Op zondag 5 januari 2020 eindigt de laatste reguliere publieksopenstelling. In 2020 wordt het paleis beperkt opengesteld voor publiek, dit wordt gekoppeld aan populaire publieksactiviteiten.

 

 

 

 

 

 

Wanneer

  • Park open 9:30 tot 18:30 uur 5 januari 2020 is de laatste rondleiding.

Prijzen

  • Volwassenen€ 13,50 vanaf 12 jaar
  • Kinderen€ 10,00 van 4 t/m 12 jaar
  • € 5,00 Parkeren