Spakenburgse dagen

Contact

Adres:
Centrum
3752 AH Spakenburg
Plan je route

DE SPAKENBURGSE DAGEN, EEN CULTURELE BELEVENIS

Op vier woensdagen in de zomervakantie (21 en 28 juli, 4 en 11 augustus) is de 50e editie van de Spakenburgse Dagen. Een superleuk uitje voor het hele gezin, met een grootse braderie, oude Spakenburgse ambachten, klederdracht, een kinderplein en een uniek podiumprogramma.

Gevarieerd entertainment op het podium
Als bezoeker kan je zomaar uit het publiek geplukt worden voor een metamorfose in Spakenburgse klederdracht! Ga het podium op om ouwerwèsse Spakenburgse koek te happen! Dein mee met de volksdansgroep en shantykoren. Eet gerookte paling, doe mee aan de nieuwe dialect quiz of geniet gewoon van het hele schouwspel. Er is genoeg te beleven voor iedereen die wil zien, horen en proeven wat Spakenburg te bieden heeft. Later op de avond is er nog steeds gezellige muziek en de terrassen nodigen altijd uit om nog even lekker te blijven hangen.

Folkloristische optocht
Op de 1e en de 3e Spakenburgse dag staat de Folkloristische optocht om 10.15 uur ingepland. Tijdens deze optocht passeren verschillende klederdrachten uit Nederland de revue. Kom later op de dag kijken naar hun uitleg op het podium. De dames en heren die meelopen willen uiteraard graag met je op de foto! Een must-see voor de liefhebbers van originele Nederlandse klederdrachten.

Demonstratie oude ambachten
In het huishouden van een Spakenburgse familie streek moeder vroeger de ‘ongermussen’ en boende de was in een zinken teil. Kijk de kunst van het ijverige handwerk af bij de Spakenburgse dames gehuld in traditionele dracht. Op de Oude Schans, met de prachtige Museumhaven op de achtergrond, moet je zijn voor een sfeervol overzicht van de oude Spakenburgse ambachten. Ook vind je hier nieuwe Spakenburgse ambachten zoals de Spakenburgse bierbrouwerij het Vergulde Lam.

Kom boarden op een botter
Beleef een reis terug in de tijd met de geur van teer en eikenhout, voel een bries door je haren en geniet van een mooie zeiltocht. Kaartjes zijn te koop naast de museumhaven waar je gelijk aan boord kan stappen.

Verhalen van de veilingmeester
Ogen op de klok, vingers op de knop, wie biedt er het meest? Neem plaats op de smalle houten bankjes van de visafslag waar het vroeger allemaal gebeurde. Dit was dé plek waar handelaren bij elkaar kwamen om hun vis af te slaan. Zodra de wijzers van de veilingklok in de richting van hun uiterste prijs wijzen, is het een kwestie van snel handelen om de buit te scoren. Schuif tijdens de Spakenburgse Dagen gratis aan en luister naar de veilingmeester met zijn enthousiaste verhalen en anekdotes uit vervlogen jaren.

Kuier langs tientallen kramen
Zomerse kleding, fijne stappers of een leuk cadeautje, er is van alles te vinden op een van de grootste braderieën van midden Nederland.

Keileuk op het kinderplein
Hoe gaaf is het om voor een dag piraat, vlinder of kat te zijn? Laat je schminken op het kinderplein. Durf jij die grappige clown een handje te schudden?  Dikke pret! Jump gratis op de springkussens tot je niet meer kan. Dan heb je daarna een zoete suikerspin of een grote bak popcorn verdiend. Stoere bikkels vliegen metershoog door de lucht in de mega bungeetrampoline op het Zeilmakersplein. Vergeet trouwens je kleingeld niet mee te nemen, misschien vind je op de kinderkleedjesmarkt wel precies dat speelgoed wat je al jaren zocht!

Proost een glas op het terras
Rondom het hele Spuiplein is het goed vertoeven op één van de terrassen. Geniet van een vers bereide cappuccino met een stuk taart of slobber een lekkere Sauvignon.

Parkeergemak
Voor slechts € 7,00 parkeer je je auto een hele dag en brengt een snelle pendelbus je naar het centrum en weer terug. Dit bedrag is ongeacht het aantal inzittenden en inclusief transfer. Volg hiervoor de borden.

Kom je ook naar de Spakenburgse Dagen?
Gezellig, je bent van harte welkom! Wij zien je graag genieten tijdens de Spakenburgse dagen op woensdag 22 juli, woensdag 29 juli, woensdag 5 augustus en woensdag 12 augustus 2019 van 10.00 tot 17.30 uur. Plaats jouw genietmoment tijdens de dagen op social media met #Spakenburgsedagen2019.

Wanneer

  • woensdag 21 juli 202110.00 - 17.30 uur
  • woensdag 28 juli 202110.00 - 17.30 uur
  • woensdag 4 augustus 202110.00 - 17.30 uur
  • woensdag 11 augustus 202110.00 - 17.30 uur

Kenmerken

Cultuur

  • Genre: Thema

Kijkwijzer

  • Voor alle leeftijdenJa