Spakenburgse dagen

Contact

Adres:
Centrum
3752 AH Spakenburg
Plan je route

Beleef de cultuurhistorie tijdens de Spakenburgse Dagen!
Dit jaar worden, voor de 49e keer, op vier woensdagen in de zomerperiode de Spakenburgse Dagen georganiseerd. Een traditie die z’n bestaansrecht ruimschoots bevestigd heeft.

De schilderachtige Oude Haven ligt gedurende de Spakenburgse Dagen vol met botters, die je graag meenemen voor een tochtje over de Randmeren. De musea zijn op hun best! Ze verwelkomen je en maken je wijzer over de historie van het boeren bestaan in Bunschoten en dat van de vissers in Spakenburg.

Vrouwen in klederdracht zijn nog steeds een dagelijks, vertrouwd beeld. Op de Spakenburgse Dagen zijn ook veel mannen en vooral veel kinderen weer in de dracht gestoken en zo doen de inwoners samen de oude cultuur herleven.

Er wordt gedanst, er is een bruiloftsoptocht, nieuwe en oude vormen van de klederdracht worden gepresenteerd, er worden netten geboet, scheepsmodellen getoond en visveilingen gehouden. Natuurlijk is er muziek, een poppenkastvoorstelling voor de kleintjes, een clown voor de wat grotere kinderen. Er is een draaimolen, er zijn oude ambachten, acties op de grote warenmarkt en bij de winkeliers. Kortom: de Spakenburgse Dagen is het gezinsuitje bij uitstek... origineel, levendig en bijna zonder uitzondering warm en zonnig!

Een gevarieerd entertainment programma op het podium
Word jij uit het publiek gepikt om in Spakenburgse klederdracht aangekleed te worden? Of ga jij het podium op om blind Spakenburgse koek te proeven? Haak gewoon lekker in tijdens de zeemansliederen, eet gerookte paling op een Spakenburgse verjaardag of geniet van het hele schouwspel. Genoeg te beleven voor iedereen die meer wil zien, proeven en ervaren wat Spakenburg te bieden heeft. Na afloop van het evenement is er ook ’s avonds de Zomerse Muziekavonden waar gezellige muziek is, dus blijf lekker hangen op de terrassen.

Smullen van smeuïge verhalen in de Visafslag
Ogen op de klok, vingers op de knop, wie biedt er het meest? Neem plaats op de smalle houten bankjes waar het vroeger allemaal gebeurde. Dat was dé plek waar de handelaren met spanning bij elkaar kwamen om hun vis af te slaan. Zodra de wijzers van de veilingklok in de richting van hun uiterste prijs wezen, was het een kwestie van snel handelen om de buit te scoren. De veilingmeester neemt je mee in zijn enthousiaste verhaal met anekdotes uit zijn eigen jeugd. Tijdens de Spakenburgse Dagen mag je gratis aanschuiven!

Parkeer op de speciale parkeerplaats
Pendelbussen brengen je naar het centrum en weer naar je auto voor slechts € 7,- voor de hele dag. Dit bedrag is inclusief een parkeerplek voor 1 auto, ongeacht het aantal inzittenden en inclusief vervoer van en naar het centrum. Volg hiervoor de borden.

Wanneer

  • woensdag 24 juli 201910.00 - 17.30 uur
  • woensdag 31 juli 201910.00 - 17.30 uur
  • woensdag 7 augustus 201910.00 - 17.30 uur
  • woensdag 14 augustus 201910.00 - 17.30 uur

Kenmerken

Cultuur

  • Genre: Thema

Kijkwijzer

  • Voor alle leeftijdenJa