Oogstdag Leusden

26e oogstdag op Landgoed Den Treek- Henschoten

Oude film Leusden Den Oogst Landgoed Den Treek

Oogstdag 2021:

Wat in 1994 is begonnen als iets kleinschaligs is na 26 jaar uitgegroeid tot een Oogstfeestdag in Leusden, waar we trots op mogen zijn:

Op de tweede zaterdag van augustus, wanneer de rogge goudgeel en rijp op het land staat, is het een drukte van belang op landgoed Den Treek-Henschoten. Oude oogstmachines komen uit de schuur, worden gesmeerd en laten hun wielen draaien. De paarden spannen de spieren en lopen voor de boerenwagen alsof ze dit nog dagelijks doen. Tientallen vrijwilligers, gestoken in kledij uit vroeger tijden, steken de handen uit de mouwen.

Er zijn demonstraties, diverse oude ambachten, de geur van gebakken wafels en nostalgische kinderspelen. De jaarlijkse oogstdag laat het verleden herleven en is een geweldige beleving. Het landgoed is er ook te vinden met een eigen landgoedkraam vol informatie en gezelligheid.

De toegang is gratis, de route wordt aangegeven voor fietsers en naar een parkeerweiland voor auto’s.

Locatie Oogstdag:

Landgoed “Den Treek”,
hoek Paradijsweg/Buurtweg,
3832 GT Leusden

Routebeschrijving:
• Autoweg A28 Utrecht/Zwolle
• Afrit nr 6: Leusden-Zuid
• N226 richting Woudenberg (Arnhemseweg)
• Na ca. 1 km rechtsaf Buurtweg in
   (bij bord “Restaurant Bavoort”
• Langs restaurant rijden
• Na 100 m rechts bij splitsing
• Na 200 m parkeren volgens aanwijzingen

Uw steun is welkom
Geen entree-heffing, gratis parkeren maar wel graag een vrijwillige bijdrage in de ‘melkbus’ om de kosten van deze dag te betalen en onze werktuigen te kunnen restaureren. De Stichting Behoud Oude Werktuigen kan ze hiermee voor de toekomst bewaren en laten zien hoe ze gebruikt worden.

• zaterdag 7 augustus 202110.45 - 16.00 uur

• Gratis