Concerten Kasteel Groeneveld

Matangi op Groeneveld Jaren geleden hebben wij het idee opgevat om alle strijkkwartetten van Beethoven in te studeren. Een lang studieproces vol met muzikale muggenzifterij volgde. Maar ja, na vele uren repeteren, wil je daar ook de vruchten van kunnen plukken, dus gingen wij op zoek naar een geschikte locatie om deze strijkwartetten uit te voeren. De exlusieve en intieme entourage van Kasteel Groeneveld was voor ons destijds de perfecte plek om ons Beethoven avontuur te realiseren. Vele muzikale hoogtepunten volgden, waardoor spelen op deze sfeervolle plek inmiddels als vanzelfsprekend is gaan voelen.

Zondag 13 januari
Bohemian Rhapsody
We trappen de serie af met een ode aan de Boheemse muziek.
Van de dromerige Meditation van Suk, via de onstuimige, vergeten en ‘entartete’ muziek van Burian naar het volkse “Amerikaans” kwartet van Dvorak.
Kortom een warmbloedig en gepassioneerd programma.

Zondag 7 april
Die sieben letzen Worte Passie van een ander allooi, kunt u beleven bij de indringende muziek van Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze.
Kom en ervaar dit ware meesterwerk van Joseph Haydn gedurende de passietijd.

• zondag 7 april 2019om 12.00 uur

• € 20,00