Kastelentocht Doorn

Doornse Kastelentocht in Engelse sferen bij Huis Doorn

Zondag 16 augustus zijn de Utrechtse Heuvelrug en aangrenzende gemeentes voor de 54e keer het decor van de Kastelentocht van vereniging De Stichtse Aanspanning. Die dag rijden koetsiers met hun aanspanningen een prachtige tocht langs een aantal kastelen en landgoederen die de omgeving rijk is. Zij nemen hun mooiste authentieke rijtuigen en beste paarden mee. Hun historische kleding en die van de passagiers is afgestemd op het rijtuigtype, en de paarden dragen hun mooiste tuig. Aloude tijden herleven.

Het landgoed van Huis Doorn barst op 16 augustus van de pk’s. Niet alleen voor de rijtuigen, maar ook onder de motorkap: de Rover Owners’ Club Holland brengt de Kastelentocht in Engelse sferen met een presentatie van ca. 40 klassieke auto’s. Verder bepalen twee gelegenheidsjury’s welke aanspanningen een mooie prijs mee naar huis nemen.

De toegang tot het terrein is gratis. Kijk voor meer informatie op www.kastelentochtdoorn.nl.

• zondag 16 augustus 202009.00 - 15.30 uur