Treeker Trail MTB routes

Het Treeker mountainbikeroutenetwerk bestaat uit twee verschillende routes die aan elkaar gekoppeld zijn. De noordelijke route over Den Treek heeft blauwe routepijlen en is ongeveer 22 km lang. De zuidelijke route over Henschoten is aangegeven met rode routepijlen en beslaat ruim 15 km aan uitdagende paden.

Op knooppunten waar u andere recreanten kunt kruisen, staan waarschuwingsborden. Matig hier uw snelheid voor ieders veiligheid. Langs de gehele route zijn nummers te vinden op de paaltjes om in geval van eventuele calamiteiten geen tijd te verliezen met een zoektocht door de hulpdiensten.
 
Een vignet geeft gelegenheid om tussen zonsopgang en zonsondergang op de mountainbikepaden te fietsen. De twee MTB-routes zijn nu nog als topografische kaarten te openen. Wanneer de laatste stukjes van de noordelijke route ook klaar zijn, zullen beide routes in gpx worden aangeboden. 

MTB Vignet verplicht

Voor het mountainbiken op Den Treek-Henschoten is een Treeker MTB Vignet verplicht. Met dit vignet helpt u mee aan het onderhoud van de mountainbikeroute en van de natuur waar u doorheen fietst.
 
Een vignet is alleen online verkrijgbaar in de shop verder op deze pagina. Er zijn twee soorten vignetten te koop: voor een jaar (geldig t/m 31-03-2021) ad € 25,00 of voor een dag ad € 5,00 (let op: alleen geldig op de dag van aankoop).  
 
Wanneer u een vignet voor een dag koopt, doe dit dan op de dag dat u het vignet ook gaat gebruiken. De datum op de factuur die u ontvangt is meteen de datum waarop het vignet geldig is. Zorg er voor dat u deze factuur kunt tonen, wanneer de toezichthouder daarnaar vraagt. Heeft u een vignet voor een jaar besteld? Dan krijgt u dit vignet zo spoedig mogelijk toegestuurd op het door u opgegeven postadres. Plaats dit vignet duidelijk zichtbaar op uw fiets of helm. Dat vereenvoudigt het toezicht door de toezichthouders van het landgoed. Voor de periode dat u het jaarvignet nog niet heeft ontvangen, volstaat het meenemen van de factuur van uw aankoop tijdens uw bezoek. Tevens dient u zich te kunnen legitimeren.

Wanneer

  • dagelijks
  • Het landgoed is uitsluitend toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang.

Prijzen

  • € 5,00 Voor één dag
  • € 104,00 Voor één jaar