Kerststallenexpositie Amersfoort

Jacob Catslaan 28
3818 WK Amersfoort

Alweer voor de 34ste keer organiseren wij de Internationale Kerststallenexpositie in de Sint Ansfriduskerk te Amersfoort.

Deze kerk is 103 jaar oud en gebouwd in neogotische stijl en geeft daarom de tentoonstelling een bijzondere sfeer. We mogen ons verheugen op een jaarlijks grote belangstelling van bezoekers uit het gehele land.

Ook dit jaar hebben we een nieuwe collectie van bijna 250 kerstgroepen uit Afrika, Azië, Zuid-Amerika en Europa, waaronder uit de Provence in Frankrijk een kerstgroep van meer dan 45 Santons, geplaatst in een miniatuur dorpje.

Voor de kinderen is er een kerststallen speelhoek en voor de inwendige mens het Petit restaurant de Herberg.

Tijdens de avonduren en op zaterdag en zondag zullen 28 zangkoren uit de wijde omgeving van Amersfoort zorgen voor een gevarieerde vocale omlijsting van deze expositie.

Op donderdag 14 december is er van 19.30 - 20.15 uur een Kerst sing-along in de Sint Ansfridus kerk. Er worden Nederlandstalige kerstliederen gezongen, ondersteund door een gelegenheidskoor. Kinderen zijn van harte welkom.

Op zaterdag 15 december is er van 19.45 - 21.30 uur een Kerstconcert. De kerk is open vanaf 19.15 uur. De entreeprijs bedraagt € 10,- incl. toegang tot de Kerststallen expositie en koffie/thee.

Optredens koren

Tijdens de tentoonstelling zullen ruim 30 koren in de weekenden en in de avonduren belangeloos het geheel met hun zang opluisteren. Zie voor het overzicht de korenpagina.

Toegang

De netto opbrengst van de tentoonstelling gaat naar het goede doel. De entree is € 2,-. Kinderen tot 4 jaar kunnen gratis naar binnen en voor kinderen van 4 tot 12 jaar is de entree € 0,50.

Groepen kunnen op afspraak de tentoonstelling bezoeken op maandag tot en met vrijdag tussen 9.30 en 12.00 uur. Vooral scholen adviseren wij hiervoor te kiezen. U kunt voor het maken van de afspraak bellen naar Dora Bos op telefoonnummer 033 4611254.

Kerstconcert

Op een zaterdag tijdens de tentoonstelling wordt een Kerstconcert gegeven. Meer informatie volgt t.z.t.. Het concert begint om 19.30 uur. De kerk is open vanaf 19.00 uur.

De entree voor het kerstconcert is € 10,- per persoon inclusief het bekijken van de tentoonstelling. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa tijdens de openingsuren of telefonisch vanaf half november 2017 op telefoonnummer 033 4611254. De telefonisch bestelde kaarten liggen op de avond van het kerstconcert bij de kassa.

• zondag 16 december 201812.30 - 17.00 uur

• Volwassenen€ 2,00
  • Kinderen€ 0,50 4 t/m 12 jaar Kinderen jonger dan 4 jaar hebben gratis toegang.

Reviews