Zuidwal wedstrijden Spakenburg

De vrijdag en zaterdag staan weer in het teken van de Zuidwal. De haven kleurt bruin met zeilen en authentiek Hollandse schepen zoals botters, aken en pluten. Op vrijdag is traditiegetrouw de bedrijven wedstrijd en zaterdag de wedstrijd voor bemanningen. De Zuidwal is het grootste zeilevenement van Spakenburg. Aan de start op vrijdag verschijnen 38 schepen met bedrijven teams. Ook zullen er drie botters beschikbaar worden gesteld voor de goede doelen.

De teams vertrekken met een ankerstart om 11 uur voor de haven. Een spektakel om te zien. De zaterdag zeilen de eigen bemanningen van de schepen tegen elkaar, dit is een fanatiek schouwspel van jewelste. De strijd om de titel zal op het scherpst worden bestreden.

• vrijdag 14 mei 202110.00 - 20.00 uur
  • zaterdag 15 mei 202109.00 - 20.00 uur