Solexrace Spakenburg

In 1905 onstond per toeval de Solex, 90 jaar later werd de eerste solexrace in Spakenburg gereden. Steven Vedder, Dirk van de Groep en Sander Schuurman vormden het drietal enthousiaste Solexbezitters die op het idee kwamen om een race te houden rondom de Oude Haven.

In de jaren daarna werd de SolexRees snel populair en het deelnemersveld werd steeds groter en groter. De spakenburgers sloten de SolexRees als een jaarlijks evenement in het hart. De SolexRees is uitgegroeid tot een ware traditie en is niet meer weg te denken uit Spakenburg. Elk jaar op de vrijdag na Hemelvaarstdag, tijdens de ‘Zuidwal-feesten’ verzamelen solexliefhebbers van heinde en ver zich rondom de Oude Haven om aan de SolexRees deel te nemen.

En de nadruk ligt op Rees. Dit omdat het geen race is, maar een ludieke Rees, waar gezelligheid en originaliteit belangrijker zijn dan de snelheid. Ieder jaar wordt een thema gekozen en de uitdossingen van de deelnemers zorgen dan ook voor veel hilariteit bij het publiek wat de SolexRees in grote getalen bezoekt. De SolexRees staat samen met de Zuidwalfeesten ieder jaar weer garant voor een supergezellige vrijdagavond in het hart van Spakenburg.

Wanneer

  • vrijdag 14 mei 202118.00 - 21.00 uur