Theetuin Den Heyligenberg

Heiligerbergerweg 1 a
3833AC Leusden

Theetuin de Heyligenberg is open. De kas ziet er met het nieuwe glas helder uit. Even een zonnetje en je kunt er zalig zitten.

Nu kun je prettig wat gebruiken in het huisje, soep, quiche, taart enz. De winkel is nu open. We hebben een basis-assortiment voor je dagelijkse biologische boodschappen. Uit eigen tuin is er prei, rode kool en spruiten. Raapstelen en spinazie zijn al gezaaid en ik verwacht de eerste oogst begin april. Er is al veel van de wat langer groeiende groenten gezaaid/gepoot: tuinboon, wortels en ui, peulen. Wat we niet uit de tuin halen komt uit de streek en van verder uit De Nieuwe Graanschuur. Het is een klein assortiment maar duidelijk meer dan groenten,fruit, boter kaas en eieren enz. We zijn de biologische winkel van Leusden.

De vrijwilligers hebben de mispels geoogst. Er is voldoende vorst geweest. Daardoor worden ze snel zacht en dan zijn ze lekker om rauw te eten en of te verwerken tot mispelmoes.

Zo is er elke dag wel wat te vertellen over de tuin: De broedhopen voor ringslangen die we maakten en waar we in september honderden uitgekomen eieren vonden, de bijen van Elmar Mook (imkerij de OASE), waarvan we nu weer onze eigen biologische honing hebben en over een zomer vol bezoekers. Dat gebeurt allemaal met dank aan veel vrijwilligsters(M/V.), die wieden, sjouwen, oogsten, bakken, afwassen, de winkel op orde houden, jam en vruchtensaus maken...

In de kas staat een mooie kachel. Dat maakt mogelijk ook in de winter open te zijn. We zijn nu open op vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 19.00 uur voor koffie, thee, taart, broodje, quiche en soep.

1 oktober tot half maart zijn de OPENINGSTIJDEN:

vrijdag, zaterdag, zondag van 12.00 tot 19.00 uur. Dan ben je welkom in de kas. Daar snort de kachel. En als het hek open staat op andere tijden dan ben je ook welkom.

Op andere dagen van de week kun je wel reserveren voor feesten en andere bijeenkomsten.

• elke maandaggesloten
  • elke dinsdaggesloten
  • elke woensdaggesloten
  • elke donderdaggesloten
  • elke vrijdag12.00 - 19.00 uur
  • elke zaterdag12.00 - 19.00 uur
  • elke zondag12.00 - 19.00 uur
  • En als het hek open staat op andere tijden dan ben je ook welkom. Aangepaste openingstijden; in december alleen de weekenden open. Januari hele maand gesloten.